Exkluzív interjú Georgi Zahariev-vel

Georgi

A SzederBlog ma esti vendége -ígéretünkhöz híven-  Georgi Zahariev BlackBerry szaktanácsadó, fórummoderátor Bulgáriából.
A beszélgetés Skypeon keresztül zajlott, angol nyelven, így most ennek az átiratát olvashatjátok az alábbiakban.

 

SzederBlog: Hello, Mr. Georgi :) Köszönet a SzederBlog közönsége nevében, hogy elfogadtad a meghívást és vendégünk vagy ma este, egy beszélgetés erejéig.

Georgi.Z.: Enyém a megtiszteltetés! Üdv mindenkinek!

SzB: Akkor azt javaslom, vágjunk a közepébe! Hogy kerültél olyan közel a mobiltelefonok világához, hogy szakértője lettél a területnek? Hogyan ismerted meg a BlackBerry márkát?

G.Z.: Mobiltelefonos területen kezdtem dolgozni, már kb. 8 évvel ezelőtt. Szervizeléssel is foglalkoztam és foglalkozom, így nyugodtam állíthatom, hogy tudok egy-két dolgot a készülékekről.
Első Blackberry készülékemet ajándékba kaptam a Kanadában élő húgomtól. Egy 9800 Torch-ról van szó, és elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Természetesen más típusok is megfordulnak a kezem alatt.

SzB: Értelek. Véleményed szerint melyek a leginkább erős oldalai a BB készülékeknek? Személy szerint mit kedvelsz legjobban a saját készülékedben?

G.Z: Sok mindent említhetnék, elsősorban talán a kiváló minőségű kamerát, a BBM-et,  a remek kijelzőt és a gazdag funkcionalitást  emelném ki.

SzB: Hogy látod, van-e valami, ami nem igazán tetszik a BB készülékekben?

G.Z: Nincs igazán ilyen, mivel más márkákkal öszehasonlítva kifejezetten jó az összeszerelési minőség, az anyagfelhasználás, nem spórolnak ezeken a dolgokon: a BlackBerryket használatra tervezték, kitűnő billentyűzettel, kevéssé csicsás, de logikus és intuitív felhasználói felülettel.

SzB: Tapasztalt és megbecsült iPmartforum moderátorként, akihez sokan fordulnak különböző gondjaikkal, hogy látod: mennyire tájékozottak/gyakorlottak az átlagos BlackBerry tulajdonosok a saját készülékük működésével, funkcióival, stb. kapcsolatban?

G.Z: Az általános, mindennapi használat során felmerülő dolgokban elég jól elboldogul az átlag  BlackBerrys. Kérdések inkább a platform sajátosságaiból adódó, kevésbé magától értetődő témák (BIS, szolgáltatáskönyvek, firmware upgrade, stb) kapcsán szoktak felmerülni. E témákban nem mindig és nem mindenkinek lehet kapásból érthető, gyors tippet adni, de ezért vagyok én. :)

SzB: Van-e esetleg PlayBook tableted a Torch mellett, és ha nincs, tervezel-e beszerezni a közeljövőben? Ha igen, mire fogod elsősorban használni?

G.Z: Nem, sajnos nincs, de hasznát tudnám venni, ha lenne. Főleg a dokumentumkezelő funkciók, a kényelmes emailezés, és az e-könyv olvasás lehetősége lenne izgalmas és hasznos a számomra. Hogy sikerül-e beszereznem egyet, az természetesen pénzkérdés elsősorban. :)

SzB: Hát, ez jól hangzik, úgy legyen. Váltsunk picit témát: bizonyára hallottál az eljövendő új BB 10 sorozatról, mivel a csapból is ez folyik lassanként. Mit tudsz az új BlackBerry 10 platformról és az új BB 10-es készülékekről? Várod-e a megjelenésüket?

G.Z.: Igen, most mindenki ennek lázában ég. Persze, tudok egyet-mást a új QNX-alapú platformról, és szoktam nézegetni a beharangozó fotókat, videókat, kiszivárgott specifikációkat. BB-fanként  is érdekel a téma, hogyne.

SzB: Értem. Személy szerint egyébként előnyben részesíted a fizikai qwerty billentyűzetet, vagy az új érintős modellek is elnyerték a tetszésedet?

G.Z: Mindkét megoldásnak megvan a maga előnye és hátránya – amíg nem volt mindegyik modell a kezemben, nehéz eldönteni. Jelenlegi készülékem, mint tudjuk fizikai qwertys, de nem vagyok elfogult, meggyőzhető vagyok egy jó virtuális billenytűzettel. :)

SzB: A következő készüléked is BlackBerry lesz? Vásárolnál a BB 10-es sorozatból, ha elfogadható áron jönnek?

G.Z: Igen, úgy hiszem, maradok a BB-nél… hogy melyik modell lesz, az valóban ár, vagyis inkább ár/teljesítmény kérdése is. De igazad van, tetszene egy BB 10, valóban.

SzB: Kívánjuk, hogy a magadénak tudhasd mielőbb! Végül: engedd meg hogy megköszönjem, hogy időt szakítottál egy ilyen kellemes és alapos beszélgetés erejéig ránk, és a SzederBlogra!

-Eddig a beszélgetés, és most meglepetésként álljon itt Georgi személyes üzenete a magyar BlackBerry tulajdonosoknak:

G.Z.: “I would share with the Hungarians that they can be at ease when asking questions and I would make sure I reply promptly to all concerns they may have. I am working with all sorts of problems such as unlocking and advising people on how to manage their cell phones. Feel free to contact me and I will be happy to assist you.”

Tehát a lényeg: kérte, hogy jelezzük itt a blogon: bárki bármilyen természetű BB-problémával nyugodtan forduljon hozzá, igyekszik azonnal válaszolni, és segítséggel szolgálni. Kérése mindössze annyi, hogy angol nyelven keressétek. Georgi Zahariev elérhetőségei: email: reks@abv.bg, skype:georgi_zahariev, www.facebook.com/Reks76

-Mi pedig köszönjük még egyszer is Georginak az interjút, és üdvözlet Magyarországról!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F