Ezért és így lesz biztonságos a Priv

blackberry-priv-side-view-press

Felfedte a BlackBerry, hogy milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy a Priv valóban biztonságos telefon legyen.

John Chen alig fél évvel ezelőtt nyilatkozta egy kérdésre válaszolva, hogy amennyiben az Androidot sikerül biztonságossá tenni, ez esetben Androidos készülékkel is elő fog rukkolni a cég. Ez nyilvánvalóan sikerült, hiszen a Priv teljesen egyértelműen Android meghajtású készülékként fog debütálni a közeli jövőben (valószínűeg már kevesebb, mint egy hónapon belül).

A BlackBerry a korábbiaknál jóval részletesebben, tételesen nyilvánosságra hozta, melyek azok a területek, ahol lépéseket tett az Android biztonsága érdekében.

A teljesség igénye nélkül íme néhány lépés, amelyet a cég megtett azért, hogy az eljövendő készülék az elvárások szerint teljesítsen a biztonság és magánszféra érintetlensége terén:

 

  • A BlackBerry-féle Hardware Root of Trust egy egyedi gyártási eljárás, amelynek során titkosítókulcsokat injektálnak egyenesen a hardverbe, ami az egész platform számára megalapozza a biztonságot.
  • Ellenőrzött boot folyamat és biztonságos bootchain, amelyek a beépített hardveres titkosítókulcsokat használják az eszköz minden rétegének ellenőrzéséhez a hardvertől kezdve az operációs rendszeren át egészen az alkalmazásokig, annak érdekében, hogy biztosítva legyen, hogy ezekbe nem babrálhat bele senki.
  • Megerősített Linux kernel, számos hibajavító patch-csel, és konfigurációs módosításokkal – a biztonság javítása érdekében.
  • FIPS 140-2 szerinti teljes lemeztitkosítás alapértelmezetten bekapcsolva, az adatvédelem biztosítása érdekében.
  • Maga a BlackBerry infrastruktúra, egy biztonságos, megosztott globális hálózat, amely titkosított adatok petabájtjait továbbítja nemcsak a világ élenjáró vezetőinek, de a legkiemelkedőbb szakemberei számára is oda-vissza egyaránt.
  • A BES12, a vezető vállalati mobilitás-menedzsment platform, amelyet a világ legnagyobb hatalmú kormányzatai és cégei használnak.

A Privbe ráadásképpen integrálták az Android for Work munkateret, amely lehetővé teszi a munkával kapcsolatos és a személyes adatok és alkalmazások elkülönítve való kezelését.

A felhasználó maga menedzselheti és védheti személyes adatbiztonságát a beépített BlackBerry DTEK alkalmazás segítségével (amelyről korábban csak találgattuk, hogy mire szolgál). A DTEK megmutatja, hogy az alkalmazások mely személyes adatokhoz férnek hozzá, hogy mennyire biztonságos a hozzáférés a jelszó erőssége alapján, a titkosítás beállításai alapján, stb. A BlackBerry, ígérete szerint további részletekkel is fog szolgálni a Priv biztonsággal kapcsolatos tulajdonságairól az elkövetkezendő hetekben.

 

Forrás: Crackberry

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F