Felmérés a Classic-tulajdonosok közt a trackpad használatáról

blackberry-classic-white-toolbelt

A Crackberry közvéleménykutatást tart arról, hogy milyen arányban használják (ki) a BlackBerry Classicba visszacsempészett fícsört a készülék tulajdonosai.

Sokan kitörő örömmel üdvözölték a trackpad visszatértét a Classic megjelenése előtt, s elmondásuk szerint alig várták, hogy ez a -szó szerint- klasszikus funkció visszakerüljön legalább egy új szériás BlackBerry 10 készülékbe. De hányan használják ki ténylegesen a kezdeti lelkesedést követően?

A szavazás kezdeményezője, DJ Reyes saját bevallása szerint pár hónapos BlackBerry Passport használat után a Classicon igazi felüdülést jelentett számára az egykezes fizikai qwerty-kezelés lehetősége éppúgy, mint a régi ismerős optikai trackpad visszatérése.

E sorok írója személy szerint viszonylag ritkán használta a régi szériás készülékeken a trackpadet (kivéve a nem-érintőkijelzőseknél, ahol kvázi muszáj). Jól jött viszont az érintősökön is, pl. szövegek kényelmes kijelöléséhez.

A szavazás még folyamatban van, a pillanatnyi állás ez idő szerint valahogy így áll:

Clipboard01

Látható, hogy a szavazók túlnyomó többsége, több mint 50% mindenféle célra szorgalmasan használja a trackpadet, a fennmaradó személyek durván egyharmada viszont alig vagy egyáltalán nem használja (el is feledkeztek a meglétéről), vagy pedig csak szövegkijelöléskor nyúlnak hozzá.

A szavazás aktuális állását megtekinthetjük itt, a Classic-tulajdonosok pedig maguk is szavazhatnak, hogy tovább árnyalják a képet!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F