Fokozott biztonság a készülékünkön: AppLock

applock-passport

A BlackBerry és a biztonság fogalma szinte összeforrt. Mondhatni, az első a második szinonimája. Most a Power Tools fejlesztői még feljebb tették a lécet, és olyan biztonsági alkalmazást alkottak, ami egy lépéssel előbbre jár a többi hasonló megoldásnál.

Az AppLock nevű alkalmazás képes jelszóvédetté tenni az összes Android alkalmazásunkat, a hubot, az asszisztenst, a telefont, a szöveges üzeneteket, a névjegyzéket, és a naptárunkat is, így akadályozva meg az avatatlan szemek illetéktelen pillantásait bizalmas adatainkra.

A program beállítása igen egyszerű. Elindítás után felajánlja a védendő dolgokat: az Android, a hub, asszisztens, telefon, kontaktok, és naptár opciókat kapjuk meg. Az Android programok esetében elegendő egy kapcsolóval a számunkra kívánt helyzetbe állítva ki- vagy bekapcsolni a funkciót. A BlackBerry alkalmazások egy rövidke beállítási processzt igényelnek az aktiváláshoz. Minden egyes opcióhoz a setup gombra kell böknünk, ami az adott apphoz visz. A művelet véglegesítéséhez ki kell lépnünk az aktív frame-ből, és visszatérni az AppLock-ba.

Fontos tudni, hogy a készülék újratelepítése vagy az AppLock frissítése esetén a fenti műveleteket meg kell ismételnünk. Hogy ezt el ne felejtsük, ilyen esetben kapunk egy hub notifikációt is.

A képernyő alján a felhasználó beírhatja az alkalmazás jelszavát. Ez nem csak az AppLock-ot védi kikapcsolás ellen, hanem egyúttal ez maga az a jelszó is, amellyel a védendő alkalmazásainkat feloldhatjuk majd.

applock-lock-screen

Minden alkalommal, amikor az alkalmazást megnyitjuk, a jelszót be kell írnunk. Ezen felül lehetőségünk van a futó alkalmazáshoz egy ideiglenes jelszó megadására is, ehhez meg kell adnunk azt az időtartamot, amíg nem kéri újra a készülék a jelszót (pl. 5 vagy 10 perc, stb.)

Az AppLock-ot beállítás után be kell zárni ahhoz, hogy a háttérben megfelelően működjön.

A program a BlackBerry erős, AES 256-bites titkosítását használja.

További érdekes funkciója a médiakönyvtárunkban levő képek felhasználásával a háttérkép váltogatása.

Fontos, hogy az Android programok egységesen vannak védve, tehát nem választhatunk, hogy melyiket akarjuk lezárni jelszavunkkal – mindegyikre vonatkozik a titkosítás, ha aktiváljuk azt.

Az AppLock OS 10.3.1-re megvásárolható az alkalmazásboltból az összes BlackBerry 10 készülékre és PlayBookra is 1,99 dollárért, de aki siet, az most akciósan megkaphatja mindössze 99 centért, azaz kb. 270 Forintnyi összegért.

Letöltés: BlackBerry World

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F