Friss hírek a BlackBerry háza tájáról: pénzügyek, szoftverfrissítések, új készülék

BlackBerry-storm-clouds

A BlackBerry él és virul, köszöni szépen – bár ez inkább az új, Androidos termékvonalra igaz. A BlackBerry 10 híveinek szájíze már jóval keserűbb lehet. Az ez évre többször beharangozott OS 10.3.3-nak ugyanis továbbra is se híre, se hamva, s ez egyúttal az első rövidhírünk témája is.

A fórumokon június 23-át megelőzően nagyban folyt a találgatás, és sokan reménykedtek, hogy a 23-i eseményen, ahol a BlackBerry a szokásos, előző pénzügyi negyedév eredményeit jelenti be, bejelentik majd az új OS megjelenését is. Nos, ez ismét elmaradt.

Mint ismeretes, először márciusra, majd június közepére ígérték a 10.3.3-at.

Ami az előző pénzügyi negyedév eredményeit illeti, a cég több új üzleti szegmensben való részvételéről számolt be: szoftverek és szolgáltatások, szolgáltatás-hozzáférési díjak és mobil megoldások területén. Utóbbi (még) magában foglalja a BlackBerry telefonokat és az eszközszoftver-liszenszelést is.

A teljes árbevétel elérte a 424 millió dollárt, ezen belül szoftverekből és szolgáltatásokból 166 millió folyt be. Ez már a 10. olyan pénzügyi negyedév volt, ahol egymást követően pozitív volt az adózás előtti korrigált árbevétel mérlege.

Bejelentettek ugyanakkor egy új megoldást, BlackBerry Radar néven, amely egy végponttól-végpontig működő, a cég iOT platformján alapuló eszközkövető rendszer, teherszállító cégek és magánflotta-működtető cégek számára.

A vállalati fájlszinkronizáció és megosztás területén a BlackBerry hibrid megoldásait piacvezetőnek jelölte a Forrester, amely a világ legjelentősebb kutató és tanácsadó cége. Ugyancsak piacvezetőként jelölték meg a céget a vállalati mobil menedzsment megoldások területén. A cég globálisan új vállalati partnerprogramot indított, amelynek célja a partnerek növekedését és profitját ösztönözni. A Pentagon belső biztonsági szerve, a Force Protection Agency az AtHoc megoldást választotta a védelmi minisztérium vezetőségének krízishelyzetekre szolgáló védelmére.

Kigördült az Android Marshmallow Beta 7  BlackBerry PRIV-re

Az androidos BlackBerry tulajdonosai egyáltalán nem panaszkodhatnak a frissítések gyakoriságára és naprakész mivoltára. Már világszerte elérhető a legújabb, 7-es verziószámot viselő, nem egészen 100 megabájtnyi bétás frissítés, amelyet ha esetleg nem jelezne magától a készülékünk, manuálisan is ellenőrizhetünk a Beállítások menün belül a rendszerfrissítésekben.

Megkapta a wi-fi certifikációt a Hamburg

Az egyik eljövendő BlackBerryről új hír kapott szárnyra. A hír egyik része, hogy a Hamburg kódnevű androidos készülék gyártója a TCL lesz, az a cég, ahol többek közt az Alcatel telefonok is készülnek.

TCL-Branding-WiFi

A hír másik része, hogy a TCL-gyártmányú új Berry június 24-én megkapta a wifi tanúsítványt, ami, mint tudjuk, fontos és nélkülözhetetlen lépés egy készülék kiadása előtt. Így e hír még bizonyosabbá teszi a nagy várakozásnak örvendő leendő készülék megjelenését. Már csak az időpont kérdéses, de mint tudjuk, a madarak kora őszi dátumról csiripelnek egy ideje. A BlackBerry -„jó” szokásához híven- továbbra is hallgat erről és a másik tervezett készülékről, a Rome-ról (ex-Vienna) is.

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F