Frissítést kapott a BBM

bbm-classic-hero

Új BBM verzió érkezett a BlackBerry Worldbe, de frissültek az Android és az iOS kliensek is.

A most hivatalosan is megjelent változat egy ideje már a Beta Zone-ban tesztelődött, s számos kellemes újdonsággal szolgál, amelyeket korábban már beharangoztunk.

Ilyen újdonságok a privát beszélgetés, vagy az üzenet idézésének lehetősége.

A privát chat előfizetés-alapú, vagyis némi havidíjért fel kell iratkoznunk a funkció használatára. A feliratkozás akár meg is érheti, mivel nem egyedül a privát chat lehetőségét kapjuk meg vele. Az előfizetéssel jár az üzenetek visszavonásának, valamint az időzített üzenetek opciója is. Aki korábban eme utóbbi kettőre előfizetett, az mostantól automatikusan megkapja a privát chat lehetőséget is. Az előfizetés neve mostantól Privacy and Control lesz.

 

A privát csevegésről néhány szót: ez alapvetően egy két személy közt zajló csevegési lehetőség, amelyre a másik félnek nem kell feliratkoznia. A magánbeszélgetés tartalma egy perc üresjárat után automatikusan törlődik, nem marad nyoma.

A privát csevegés kezdeményezése a felső sorban levő BBM videó – és hanghívás ikonok mellett levő kis „álarc” ikonra kattintva kezdeményezhető. A kezdeményezés másik fél általi elfogadása után még a csevegésben részt vevők nevét sem jeleníti meg a privát ablak.

Az időzített és a visszavonható üzenetek mostantól képek is lehetnek. További finomság, hogy szerkeszthetők is a már elküldött üzenetek, mint a Skype esetében. Egyszerűen a szerkesztendő üzeneten tartjuk ujjunkat, és a felugró menüben az üzenet szerkesztése (Edit Message) lehetőséget választjuk. Az üzenet ekkor visszavonódik (ez jobb, mint a Skype-nál – ott a szerkesztés végéig úgy marad, ahogy volt) majd a szerkesztőablakba kerül, ahol módosíthatjuk tetszés szerint.

Az üzenetek idézése jól jöhet akkor, ha egy csoporton belül csevegünk, és sokan hozzászólnak. Így könnyű kontextusba helyezni a mondandónkat. Az üzenet idézése funkció nem igényel előfizetést.

A BBM matricák használói annak örülhetnek, hogy mostantól átrendezhetik matricakollekciójukat. Ez régóta várt lehetőség, és szintén előfizetés nélkül elérhető.

A Privacy and Control előfizetés havidíja egyébként 99 cent.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F