Futtass sokkal több Android alkalmazást a BlackBerry 10-eden!

jelly_blackberry

Nos, az egyik legnagyobb fegyvertény, ami miatt imádjuk a BlackBerry 10 készülékeket, az Android runtime, ami a rendszer része, méghozzá gyárilag.

Ez az, ami lehetővé teszi, hogy konvertált Android alkalmazásokat futtassunk eszközünkön, azonban ezidáig voltak komoly korlátai, hiányosságai. A BlackBerry ugyanis limitálta, hogy a runtime hogyan működhet, vagy hogy mely alkalmazásokat enged futni és egyáltalán készülékünkre feltölteni.

E hiányosság kiküszöbölésére  született ugyan egyfajta debug módszer, amely lehetővé tette, hogy  szinte bármely app futtatható legyen, de ez hosszadalmas metódus volt, és nem igazán felhasználóbarát az átlag júzer szemszögéből.

Mostantól elfelejthetjük mindezt és fellélegezhetünk. A napokban ugyanis a Berry Leaks team kibocsátotta a BlackBerry OS 10.2 alá írt új Jelly Bean 4.2 runtime NYITOTT (unlockolt) verzióját.  Candy Crush? IGEN. Instagram 4.2? IGEN. Vine? IGEN! Mindegyik működik az új runtime segítségével.

Egy apró szépséghiba azért van: úgy tudjuk működésre bírni, ha a BlackBerry 10.2, valamelyik kiszivárgott változata van készülékünkre töltve. Ezen felül természetesen otthonosan kell mozognunk a téren, hogy hogyan kell alkalmazásokat sideload-olni, de szerencsére erre már kitértünk itt a blogon, alapos részletességgel.

Akinek elegendő szabadideje (és legalább egy BB10-es készüléke) van, máris nekiláthat -kellő körültekintéssel- a „tuningolásnak”.

Ha készen állsz, íme a link!.

Megjegyzés: nem fog minden portolt alkalmazás működni! Némelyikük Google Framework-öt igényel a futtatáshoz, amely sajnos nem áll rendelkezésre…

Sok sikert a sideload-hoz, és várjuk visszajelzéseiteket, hogy kinek mit sikerült működésre bírnia ezidáig!

Forrás: CrackBerry Forums

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F