Gyorsbillentyűk használata

blackberry-bold-number-keypad

Korábban már írtunk arról, hogy a fizikai qwertys BlackBerryken gyorsbillentyűket lehet használni, s hogy ez milyen kényelmes, stb., de egy fontos dolgot nem említettünk: ez pedig az, hogy előfordulhat, hogy alapértelmezésben le vannak tiltva. 

Ennek állapotát az alábbiak szerint ellenőrizhetjük:

– korábbi készülékeken (OS 7-ig bezárólag): a BB gomb ›Beállítások › Billentyűparancsok engedélyezése » kipipálni, ha nem volt, és készen is vagyunk.

További tudnivaló, hogy az egyes fizikai qwertys előd készülékek oldalán megtalálható 1 vagy 2 “convenience key” fizikai gombok funkciója is átdefiniálható, tetszés szerint. Ilyenek pl. a BlackBerry Pearl, vagy a 9790 Bold, és még sorolhatnánk. A testre szabáshoz menjünk a Beállítások menübe, majd ezen belül › Gyorsgomb, majd ott definiálhatjuk, amire az adott gombot használni szeretnénk.

– BlackBerry 10 készülékeken: nincs letiltva “alapból”, viszont az OS 10.3.1 óta szerkeszteni is tudjuk őket, ami az egyik nagy újdonsága eme OS változatnak.

+ 1 tipp:

A BlackBerry 10 készülékeken, bár alapból a gyorsbillentyűk nagy részét nem szükséges külön engedélyeznünk, ez nem igaz a zenelejátszót vezérlő gyorsbillentyűkre. Amennyiben a zenelejátszó shortcurtjait is használni szeretnénk, menjünk az “Elsődleges hangerő” menübe, majd itt kapcsoljuk be a “Zene parancsikonok” opciót, amely alapból szürke. Bekapcsolás után a hangerőszabályzónkat + vagy – irányban lenyomva, majd nyomva tartva léptethetünk előre/hátra zeneszámaink közt.

Music_Shortcuts_img1

Kellemes és hasznos testreszabást kívánunk!

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F