Hanghívásra is alkalmas lesz az új WhatsApp BlackBerry 10-en

whatsapp-generic

Ha valaki akkora WhatsApp fanatikus, hogy feltette készülékére a BlackBerry Beta Zone-ban található legújabb verziót, akkor első kézből értesülhetett róla, hogy milyen új funkciók várhatók az eljövendő hivatalos frissítésben.

Ha máshonnét nem is, de a CrackBerry fórumon is szép számmal fellelhető WhatsApp felhasználóktól arról értesülhettünk, hogy az új verzióban lehetőség nyílik más WhatsApp felhasználók felhívására (hanghívásról beszélünk természetesen), valamelyik meglévő adatkapcsolatunk, tehát pl. wifi vagy 3G segítségével. Ez minden bizonnyal egy régóta várt lehetőség.

Sajnos, az új funkció nem jelenik meg mindenkinél: az hogy elérhető-e, random változik.

Egyes esetekben segíthet, ha valaki olyan felhív bennünket, akinél már működik az opció – ez esetben onnantól gyakran a másik félnél, azaz nálunk is működni fog a dolog, de ez nem minden esetben van így – írják a felhasználók a fórumon. (Ne feledjük: a program erősen béta állapotú!)

A hívásfunkció érkezéséről a WhatsApp e hónap elején tájékoztatta a Mashable-t. Megerősítették, hogy valóban tesztelik a funkciót, Android felhasználók kisebb csoportjánál. A dolgot azóta úgy tűnik, kiterjesztették a BlackBerry felhasználók egy részére is.

BlackBerry felhasználóként persze mondhatnánk, hogy mi értelme van a WhatsApp-on való hanghívásnak, hiszen ott van nekünk a kiváló BBM. Nos, mivel népes felhasználótáborral bír az alkalmazás, nem utolsó dolog, ha Androidos, Windowst vagy iOS-t használó ismerősünkkel is tudunk így csevegni egy jóízűt, ha ő netán -eléggé el nem ítélhető módon- nem preferálná a BBM-et.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F