Hát ez is megvolt: Bejelentették a BlackBerry Passportot

Egészen pontosan 1 óra 40 percen át zajlott az imént végetért sajtótájékoztató Torontóban, ahol bejelentették a zászlóshajó Passportot.

Akik nem tudták élőben követni az eseményeket, azok számára minden bizonnyal hamarosan tudunk prezentálni felvett anyagot a youtube-on vagy egyéb csatornán.

Az esemény egyébként még tart, jelenleg éppen Heidi Davidson indította a kérdés-felelet részét a sajtótájékoztatónak, de úgy látszik, hogy ezt már nem streamelik – megjelent a “media ended” felirat. Erről többet tehát szintén csak később fogunk megtudni.

A sajtótájékoztatón minden menetrendszerűen és precízen zajlott. Nekem kicsit hiányzott Thorsten Heins nem túl tolakodó, de sajátos karizmája, amivel könnyen azonosíthattuk a BlackBerryt, de tudjuk, hogy ő nem vezette túl jó irányba a BlackBerry szekerét. Itt volt nekünk viszont a keménykezű Chen, ugyan nem több sármmal, mint egy mosogatórongy, viszont roppant határozott koncepciókkal és jövőképpel. Egy kemény, mindazonáltal mosolyogni is képes zsoldos, aki tudja mit akar, és hogyan érheti el.

A főbb momentumokat nyilván részletesebben is kitárgyalja a szaksajtó – hamarosan így teszünk mi is.

A lényeg: a Passport kijött, itt van, mi több, már ténylegesen kapható is, ahogy ígérték! – Az Egyesült Államokban valóban 599 dolláros kezdőáron (a BlackBerry Shopban), Európában sajnos jóval combosabb összegért rendelhető, egyelőre Angliában (529 angol font), valamint Franciaországban és Németországban (649 EUR).

Két fájlalható pontja azért volt a prezentációnak, de ez csak afféle magán-fanyalgás: az egyik, hogy az élő adás streamje sajnos BlackBerry telefonról nem volt megnézhető, mivel Microsoft SilverLight plugin nélkül nem ment a dolog… szóval ez a WTF kategória…

A másik, hogy amikor a Blend funkcióit taglalták, és demonstrálták a többplatformúságát, ott egyfelől persze jó, hogy bemutatták: a Blend fut még egy Androidos tableten is – de az kicsit gáz volt, hogy a kivetítőn premier plánban egy Galaxy Tab virított hosszú ideig nagy büdös Samsung logóval (itt a logón a hangsúly, hogy azt talán nem kellett volna annyira forszírozni… az idegen platformot azt persze igen) – és az ember felsóhajt, hogy mennyivel elegánsabb lehetett volna, ha nem sorvasztják el a PlayBook termékvonalat, és egy BlackBerry tableten is megteszik ugyanezt.

Chen bátyó a végén nem felejtette el meglebegtetni a zsebéből kihúzott BlackBerry Classicot sem – kifejezetten utalva rá, hogy hamarosan eme készülék is bejelentésre kerül.

Kövessétek a blogot, mert hamarosan újabb részletek, videók következnek az új üdvöskéről, a Passportról.

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F