Hiányzik a Flash a 10.1.3-ból? Így a legegyszerűbb visszakapni

Adobe-Flash-10-3-1

Az Adobe Flash mint olyan, igazi vitaforrás. Sokan gyűlölik (Az Apple rajongótábor retorikájában szinte afféle „plebs-nek való” dolognak számít, mondjuk ők konkrétan a szükségből faragtak erényt e téren – nekik nem volt választásuk).
A processzornyektető, géplassító, gyakran összeomló technológiától egyébiránt mindenki igyekszik szabadulni manapság, és az olyan újabb technológiák, mint a html5 igazi felüdülést jelentenek minden szempontból.

Flash bátyó azonban makacs, mint az öszvér, és nehezen akar kihalni, akár a benzinmotor: az is egy őskövület, de valahogy ilyen-olyan okokból még mindig életképes alternatívája az egyéb megoldásoknak. A Flashre könnyedén, egyszerűen lehet fejleszteni, és a látványos bannerek többsége, no meg egy csomó játék is ebben készül mind a mai napig.

Az idő azonban nem áll meg, és mostanra ott tartunk, hogy maga az Adobe sem támogatja többé a Flasht mobilon. Így nem csodálkozhatunk a lépésen, hogy a BlackBerry OS10 legújabb verziójából is elhagyták, valószínűleg nem ért senkit teljesen váratlanul a dolog, még azokat sem, akiket ez esetleg felzaklatott.

Mindazonáltal még mindig igen sokaknak szüksége van, illetve lenne rá, és a tény, hogy a natív BB10 böngésző korábban támogatta a Flasht, komoly pozitívumot jelentett – egészen mostanáig. No de megszokhattuk már, hogy a technika/technológia területén mindig épp’ átmeneti időszak van. Most is így állunk természetesen, tehát akinek flash kell, annak meg kell oldania a dolgot így vagy úgy.

Különböző módszerek vannak, az egyik pl. az, ha készülékünkre letöltjük az Adobe Flash Android verzióját , mellé pedig egy tetszőleges Android böngészőt, amely támogatja azt (mint pl. a FlashFox vagy a Dolphin); ám van ennél jobb lehetőségünk is, ami kikerüli az egész Androiddal való bűvészkedést, és visszaállítja a natív BlackBerry 10 élményt – Flash-sel egyetemben.

A szükséges lépések a következők:

  • Töltsük le a böngésző korábbi változatát, amelyben engedélyezett volt a Flash:  Flash Enabled Browser
  • Telepítsük fel a .bar filet Sachesivel vagy egyéb sideload módszerrel BlackBerry készülékünkre
  • Töltsük le ezt a fájlt: yeah.so
  • A fájlkezelővel keressük meg készülékünkön (nem a külső memóriakártyán) a Device/misc könyvtárat, és ott hozzunk létre egy “plugins” mappát (idézőjelek nélkül!)
  • A korábban letöltött yeah.so fájlt másoljuk telefonunkra, az imént létrehozott /Device/misc/plugins könyvtárba
  • Indítsuk el az immáron Flash támogatott böngészőt (ha futott, akkor zárjuk be, és indítsuk el újra) és voilá, máris van Flashünk. Készen vagyunk!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F