Hírek, újdonságok a BlackBerry háza táján

priv-by-blackberry-angled-keyboard_large

A BlackBerry 10 készülékeknek egyáltalán nem fellegzett be – jelezte Alex Thurber, a cég globális eszközeladásokért felelős vezetője, talán azért is, mert legutóbb éppen a BlackBerry Classic gyártásának leállása kapcsán újult erővel törtek fel a hangok, hogy a BlackBerry 10 OS-nek valószínűleg „annyi”.

Pedig a Classic esetében mindössze arról van szó, hogy elérte életciklusa végét, s így teljesen normális, hogy leállnak vele (természetesen az alkatrészellátása a törvényeknek megfelelő módon még biztosított pár évig).

Soha nem mondtuk, hogy nem lesz több BlackBerry 10 készülék” – Alex Thurber

Ugyanakkor különös (bár részben megszokott) ez a kettős beszéd a BlackBerry részéről. Jellemző a cégre, hogy roppant kevés esetben tesznek egyértelmű nyilatkozatot bármely témában (leszámítva a BlackBerry = biztonság mantrát), de általában véve ezt a készülékgyártás-toposzt konzekvensen kerülgetik, mint macska a forró kását.

Mindenesetre a magunk részéről örülünk a hírnek, és azt mondjuk: úgy legyen! Ha hivatalosan sem zárják ki a jövőben egy elkövetkező BlackBerry 10 telefon kiadását (s ezt egyébként Marty Beard műveleti főnök is megerősítette), az talán mégiscsak jelent valamit. Csak hát azok a fránya tények, ugye nem túl határozottan mutatnak erre. Beszélhetnek róla biztatóan, ám az elkövetkezendő időszak 3 készüléke egészen biztosan Android OS-sel fog érkezni, a várva-várt 10.3.3 viszont továbbra is csak időben egyre kijjebb tolódó ígéret formájában létezik.

Közben az androidos PRIV sorra, szépen menetrendszerűen kapja az aktuális biztonsági frissítéseket és egyéb szoftver-update terén se panaszkodhat a csúcs-droid-Berry: nemrégiben a virtuális billentyűzet frissült számos újdonsággal, hasznos plusz funkciókkal. Az új verzió már letölthető a Google Play alkalmazásboltból.

A BlackBerry 10 tulajdonosoknak is akad azért örülnivalója: akinek ilyen készüléke van, s egyúttal Pebble vagy Vector okosórával is rendelkezik, annak nagy könyebbséget jelent, hogy a CellNinja szoftvergyártó DOO nevű svájcibicska-programja mostantól támogatja a fenti okosórákkal kiadott parancsokat is.

Doo-BB10-stock

Közeleg a BlackBerry évi rendes Biztonsági Nagygyűlése is (a.k.a BlackBerry Security Summit 2016), amelyre idén július 19-én kerül sor. A cég az eseményre alaposan felkészült előadókkal és meghívott partnerekkel egyaránt: ami azt illeti, épp most jelentették be, hogy a résztvevők számát alaposan kibővítették.

Az előadók közt olyan prominens cégek és intézmények képviselői lesznek, mint a Microsoft (tőlük mindjárt ketten is!), a Pershing (amelynek neve még a hidegháború idejéből lehet ismerős sokaknak a rakétafejlesztés terén), de képviselteti magát New York város vezetése, a Cisco, és még sokan mások.

Az eseményekről a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F