Hogyan telepítsünk könnyen Android alkalmazásokat a Playbookunkra?

Az alábbiakban megismerkedünk az Android alkalmazások telepítésének egyszerű módjával kedvenc PlayBookunkra, hogy még hasznosabb és sokoldalúbb eszközt varázsolhassunk belőle.

A Google Chrome egyik pluginje, a Playbook App Manager jó szolgalatot tesz, ha egyszerűen szeretned feltölteni Playbookodra a kedvenc játékaidat, alkalmazásaidat. Ehhez átalakított .BAR fájlokra és a már említett pluginre lesz szükséged, és egy pici macera után már megy is minden magától!

Első lépés: Telepítsd a plugint

A Chrome Webstore-ból elérhető a plugin, és amint települt a plugin, egy új ablakban megnyilik egy weboldal. Ezt a weboldalt mentsd el a könyvjelzőid közé, mivel ezen keresztül fogsz tudni hozzáférni a Playbookodhoz, hogy feltöltsd az új appokat rá.

Második lépés: Írd be a Playbookod IP címét

Ahhoz, hogy hozza tudj férni a Playbookodhoz, hozzá kell adnod a pluginhez a Playbookod IP címét (többet is hozzáadhatsz, kezelhetsz, ha több készüléked van). A Beállítások (fogaskerék jobb felső sarokban) / Biztonság / Fejlesztési mód menüben kapcsold be a fejlesztési módot. Ha a Playbookodnak nincs jelszava, ekkor be kell állítanod majd.

A Fejlesztési Mód bekapcsolása után a kezdőképernyőn látható lesz egy emberke ikon, erre kattintva láthatod a Playbookod IP címét, amelyet a pluginben meg kell adnod. USB-n kell csatlakoztatnod a készüléket a számítógéphez, és ha két IP címet látsz a tabletodon, az első lesz az USB kapcsolat IP címe, amelyet a pluginbe kell beírnod.

Ha hozzáadtad az IP címeket, mentsd el a beállításokat a pluginben. Így a Manage Your Devices részbe kerülnek az elmentett készülékek az IP címükkel.

Harmadik lépés: Csatlakoztasd a Playbookodat

A Manage Your Devices részben a Playbook App Manager jobb alsó sarkában kattints annak a tabletnek az IP címére, amelyre fel szeretned tölteni az alkalmazást. Minden böngészés alkalmával egy biztonsági figyelmeztetés jelenik majd meg SSL hibáról, ekkor mindenképpen folytasd a műveletet.

Ezután meg kell adnod a Playbookod jelszavát. Ekkor minden már feltelepített Playbook alkalmazásod megjelenik.

Negyedik lépés: Húzd az ablakba a telepíteni kívánt alkalmazásokat

A jobb felső sarokban látható egy rész, amelybe bemásolható egy vagy több telepíteni kívánt .BAR fájl.

Ha több alkalmazást akarsz egyszerre telepíteni, egymás után sorban feltelepíti a plugin, és értesít minden egyes telepítés sikerességéről. Telepítés után a Refresh gombra kattintva az új alkalmazások is láthatóvá válnak a listában.

Ennyire egyszerű a telepítés. Ha szeretnél valamilyen alkalmazásból .BAR fájlt, írj nekünk, és feltesszük a SzederBlogra!

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F