Így lesz megoldva (?) az Android BlackBerryn!

switchtoandroid-600x600

Több verzió is felmerült már a szorgalmas kiszivárogtatók jóvoltából arra vonatkozóan, hogy hogyan lesz megoldva az Android futtatása a jövőben a BlackBerryken.

Abban szinte mindenki egyetért mára, hogy a BlackBerry minden kétséget kizáróan szorosabbra fogja fűzni a viszonyt az Androiddal, ezt tehát kezdik elfogadni még a hardcore BlackBerry 10 platform-rajongók is.

Az egyik verzió szerint egyes készülékek egyes verzióin Android, a másik változatukon BlackBerry 10 fut majd. Tehát p. lehet majd Androidos Venice-t és BB10-es Venice-t is kapni. Ki-ki azt veszi majd, ami szimpatikusabb. E verzió egyik alverziója az, hogy idővel a BlackBerry 10 platformmal fokozatosan leállnak, s elhagyják azt.

A másik változat szerint az eljövendő készülékek első bekapcsolásakor, az inicializálás során el kell döntenünk, hogy melyik platformot szeretnénk, s utána azt használhatjuk. (Ha a BlackBerry 10-et választjuk, akkor is futtathatunk Android programokat – a már eddig megszokott módon, a runtime (futtatókörnyezet) segítségével.)

Azonban a minap felröppent egy harmadik verzió is, meglepő módon nem az @evleaks-től, hanem egy eddig viszonylag ismeretlen twitterezőtől, @sergioelm-től. Ő a saját változatát -hogy nagyobb súlya legyen- mindjárt egy ütős fotóval is alátámasztotta, amelyet fentebb láthattok. A képen egy Passport látható, amelynek a gyorsbeállítások menüjében (tudjátok, a fentről lehúzható pulldown menü) egy igencsak érdekes menüpont látható: „Switch to Android” – ez a felirat arra utalhat, hogy dual boot megoldást fognak alkalmazni, azaz nemcsak a legelső setup idején, hanem bármikor használat, menet közben válthatunk platformot. Hogy a fotó mennyire valid, abban most nem foglalnánk állást. Szokás szerint olyan, mint az UFO-fotók – bemozdult, kis felbontású, és életlen: „nesze, döntsd el, hogy valódi-e, vagy nem”.

Így hát újfent nem tudunk mást tenni, mit várunk, hátha jön végre valami hivatalos megerősítés, vagy legalább cáfolat a cég részéről, amivel beljebb leszünk.

A dual boot gondolata mindazonáltal igen izgalmas, és a magunk részéről még ezt tartanánk a legszerencsésebbnek – ha már Android is lesz…

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F