Íme, a Paratek antenna technológia, amely a BlackBerry Z30-ban fog bemutatkozni!

wafer Passive Tunable IC

Az újdonságokat tekintve a BlackBerry Z30 a szélesebb kijelzőn túlmenően az ún. Paratek Antenna Technológiával fog bemutatkozni.

Ez egy igencsak új dolog, különösen a BlackBerrynél. De mit is jelent ez a technológia pontosan?

A BlackBerry Paratek Antenna Technológia egy pár olyan  szabadalmaztatott fejlesztést takar az antenna hardverének és hangolásának tekintetében, amelyeknek célja a teljesítmény növelése, különösképpen gyenge jelszintű régiókban.

A két fő előny, amit ebből laikusként érzékelni fogunk, és amire számíthatunk, az a nagyobb adatátviteli sebesség és a hálózatra való stabilabb kapcsolódás, a kifejezetten gyenge hálózati lefedettségű helyeken.

A Paratek-et megvizsgálva kiderül az, amiből hozzáértők megérthetik működési elvét: hogy saját összetételű bárium-stroncium-titanát anyagot használ, amely valójában egy vékonyfilm dielektrikum kerámia, és ez a feszültség változásakor a kapacitív reaktanciát használja az antennák hangolására. A fő cél a telefonantenna hatékonyságának növelése volt, a térerő nélküli helyek (dead spotok) problematikájának sikeres leküzdése, az egyre növekvő adatmennyiség sikeres kezelése/továbbítása, és általában véve a térerő bármiféle okból történő elvesztésének (ld. még: death grip) orvoslása céljából.

A ParaScan elnevezésű 3 x 5 milliméteres nagyságú, tehát igazán apró eszköz úgy néz ki, mint egy komputerchip, és lehetővé teszi az antennák igen rövid idő alatt történő hangolását.

Most már legalább tudjuk, hogy a BlackBerrynek gyakorlati célja volt a cég  2012-ben történt felvásárlásával.

Kíváncsian várjuk, hogyan teljesít ez az új technológia a gyakorlatban.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F