Interjú Magyarország egyik legnépszerűbb BlackBerry Messenger csatornájának tulajdonosával

Mint azt talán tudja a T. Olvasó, már harmadik éve létezik a BBM-nél a Channels, azaz a csatornák elnevezésű remek funkció.

A csatornák (annak, aki még csak most ismerkedik a BBM rejtelmeivel) tematikus kommunikációs vonalak, amelyeken keresztül egy adott témára feliratkozó egész csoportot szólíthatunk meg egyszerre, akár globálisan, akár szegmentáltan, pl. kor, nem, geográfiai elhelyezkedés szerint szűkítve a csoporton belüli kört. Így célzott információkat juttathatunk el hozzájuk, ahogy azt mi is tesszük a Szederblog csatornáján.

A hazai BlackBerrys szcéna egyik nagy „öregje”, s egyúttal a területen a kezdetektől BBM csatornája által is jelen levő arca kedves barátunk, ismerősünk Icezozo, azaz Zoli, akihez mindig érdemes fordulni BlackBerry-témában, legyen szó technikai jellegű segítségkérésről, vagy csak a legújabb bennfentes pletykákról.

IMG_20151216_121237

Szokásos segítőkészségében bízva hívtuk fel a minap, hogy megkérjük, néhány kérdés erejéig áldozzon blogunk Olvasóira némi időt, hogy cserében még inkább népszerűsíthessük csatornáját.

Az ad-hoc ötletből az alábbi beszélgetés kerekedett:

Hogyan kerültél kapcsolatba a BlackBerryvel, mi volt az „indító impulzus”, ami aztán -saját bevallásod szerint- szinte „szerelemmé” vált?
– Cégvezetőként sok helyre jártam tárgyalni és szinte mindenki kezében BlackBerry volt. Egyszer aztán megkérdeztem, hogy miért is ilyen készüléket használnak. Bemutatták a BES-t BIS-t és telefonálás nélkül az alkalmazottakkal és a partnerekkel is kapcsolatban lehet lenni. Azonnal vettem egy 8700 BB-t. Pár hétre rá az összes alkalmazottamnak vettem a Westelnél és előfizettem az összes kártyára a BIS-t majd a későbbiekben a BES-t. Teljes mértékben megkönnyítette az életemet a BB!
Mióta is üzemel a saját csatornád?
-A BBM Csatornám a kezdetektől, 2013. novembertől üzemel.
Ez szép, és külön dícséretes, hogy magánszorgalomból csinálod, anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Ahogy láttam, van, hogy napi három, négy poszt is kimegy tőled. Tényleg le a kalappal, a naprakészségedbe sem lehet belekötni!
– Köszönöm!
Milyenek a csatorna statisztikái?
– A kezdetektől folyamatosan nő a látogatottság, a feliratkozók száma. A két év alatt mostanáig közel 1700 bejegyzést nagyjából 42000 alkalommal tekintettek meg.
Ez tényleg szép teljesítmény. A két évre vetítve -gyorsan kiszámolom- ez több mint napi két bejegyzés – az év minden áldott napján, két teljes éve! A csatornán kívül egyébként még mivel foglalkoztál, foglalkozol BlackBerry-téren?
Egy közeli rokon ott van a tűz közelében Waterlooban és folyamatosan kapom az infókat sőt a készülékeket is tesztelhettem. Ennek hatására a cégemnél is tesztelhettem BlackBerryket. Innen indult egy kapcsolat a két hazai beszállító irányába (addig míg itt gyártották a BlackBerry-ket). Közben a BetaZone-ban folyamatosan tesztelek illetve már kapok (kaptam) „nyers” BB OS10-es firmware-eket. Amik a Leak (kiszivárogtatott) elődjei. Illetve a BBM fejlesztéssel kapcsolatban adok irányadó ötleteket a közelgő frissítésekhez.
Hát ez remek, akkor elmondhatjuk, hogy napod egy releváns részét a BlackBerry teszi ki. Ez tényleg csak úgy megy, ha igazi szerelemről van szó :) Most viszont óhatatlanul fel kell tennem az elkerülhetetlen kérdést, ami talán a legtöbbeket a leginkább foglalkoztat: hogy látod a BlackBerry jövőjét Te, mint olyasvalaki, aki az átlagnál jobban a kulisszák mögé lát?
Most, hogy léptek az android irányába, talán sikerül megmenteni a céget, hogy továbbra is maradjon hardvergyártás.
De sajnos kénytelenek feladni a BB OS10 fejlesztést. Ámbár a Kanadai kormány hatására is  (némi anyagi támogatás) elképzelhető, hogy csak ideiglenesen szakítanak a OS10-el. De ez majd a későbbiekben kifog derülni. Csak addig nagyon sok BlackBerry felhasználót el fognak veszíteni, akik már most keresik a következő platformjukat.
Köszönjük ezt a helyzetelemzésnek is beillő rövid, de alapos választ. Végezetül, a szokásos kérdés, ami nem maradhat el: mit üzensz a Szederblog olvasóinak?
Mindenképpen kitartást és lojalitást a BlackBerry felé!  És főleg sok-sok türelmet. Attól, hogy android fut a legújabb BlackBerryken, még  nem biztos, hogy nem lesz lecserélhető BBOS10-re!  A fejlesztések folyamatban vannak de a közvélemény nyomására meg kell(ene) oldaniuk . És higgyétek el, ezt ők is tudják!
Nos, meg kell mondjam, ez roppant érdekes így a végére, a próféta szóljon belőled, ahogy mondani szokták. Köszönjük a lehetőséget, és azt, hogy az Olvasók rendelkezésére álltál!
Szívesen máskor is!

Eddig tehát az interjú.
Azok számára, akiket kellőképpen felcsigáztunk: Icezozo BBM csatornájára a BlackBerry Messengeren belül a cikkünk tetején levő képen található QR kód segítségével, vagy a nickjére való rákereséssel, esetleg PIN-jének manuális megadásával iratkozhattok fel, ami emlékeztetőül: C00123956.
IMG_20151216_121228
Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy a BBM csatorna már iOS és Android készülékekre sőt, Windows Phone-ra is elérhető!
IceZozo
Zoltán BBM csatornája minden feliratkozót szeretettel és naponta a legfrissebb hírekkel vár.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F