Ismét perel a BlackBerry

BlackBerry-Sign-2

A BlackBerry megoldásait előszeretettel koppintják/lopkodják világszerte, a cég pedig -az Apple-hez hasonlóan, bár talán kevésbé agresszíven- nem rest minden minősített esetben utánamenni a dolgoknak, perelni, és elérni, hogy a tilosban járók elnyerjék méltó „jutalmukat”.

Miután a közelmúltban eljárást indítottak a texasi Avaya ellen, most két újabb szabadalomsértési ügyben perelték be a floridai BLU Products-t. Az ügyben a BlackBerry tanúsága szerint a BLU a BlackBerry több bejegyzett szabadalmát is megsértette azzal, hogy felhatalmazás nélkül használt kereskedelmi forgalomba hozott készülékekben különféle (változatos) BlackBerry technológiákat.

A BlackBerry a pert megelőzően nagyvonalúan  felajánlott egy tisztességes, ésszerű, és nem-diszkriminatív alapon kiszámított, utólag megfizethető liszenszdíj-konstrukciót a nevezett cégnek, de a BLU egyáltalán nem reagált erre.

A BlackBerry minden korrekt erőfeszítése ellenére a BLU kitartott tevékenysége mellett, és továbbra is jelentős mennyiségben ad el, használ, marketingel, sőt importál 2G, 3G és LTE okostelefonokat a BlackBerry SEP technológiájának liszenszelése nélkül.

A BlackBerry összességében 15 szabadalmat jelölt meg a periratokban, amelyek sérültek. Ezek közt van mobil kommunikációra, rádiófrekvenciás technikákra, processzorokra, energiamenedzsmentre, és egyéb technológiai területekre vonatkozó szabadalmi bejegyzés egyaránt. A fejleményekről a későbbiekben természetesen tájékoztatunk.

Mindenesetre, ismerve korábbi hasonló perek kimenetelét, túl nagy jövőt nem jósolunk a BLU-nak e téren…

(A Law360 nyomán)

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F