Ismét rangos design-díjat nyert el a BlackBerry – több készülékkel is!

Z30 award

A BlackBerry szemtelenül otthonosan mozog a neves tervezési díjak bezsebelése terén. Nem első alkalommal kacérkodik például a nagyrabecsült és rangos Red Dot (a.k.a. Vörös Pont) formatervezési díjjal. Emlékeztetőül: mint arról már több mint egy éve beszámoltunk, e díj büszke tulajdonosa lett 2013. tavaszán a Z10 készülék.

A 40 nemzetközi szakemberből gondosan összeválogatott zsüri idén ismét összeült, és 53 ország közel 5.000 műszaki terméke közül válogathattak a minőség és az innováció, mint fő szempontok alapján.

Hogy, hogy nem, idén a tavalyit megfejelve három BlackBerry 10 készülék is elnyerte a nagy tekintélynek örvendő díjat. A hármas befutó a Q10, a Z30 és a Q5 lett.

A Vörös Ponton résztvevő csapat így nyilatkozott a díjakról:

„A BlackBerry design-csapata megtiszteltetésnek fogadja a nagy presztízsű Vörös Pont Design Díjat a Q10-ért, Q5-ért és a Z30-ért”  – nyilatkozta Alison Phillips, a BlackBerry ipari formatervezési ügyvezető igazgatója. „Ez a díj igen nagy örömmel fogadott kiegészítője a tavaly a Z10 okostelefon által elnyert hasonló Vörös Pont díjnak.”

A BlackBerry vezető designere, Brian Peschke pedig ezt tette hozzá:

“Rendkívül büszkék vagyunk arra az ipari formatervre, amely egyszerű és funkcionalitásában intuitív, miközben képes megtartani az olyan ikonikusnak és megszokottnak számító elemeket, mint a billentyűzetünk, és a termelékenység-központú felhasználói élmény.¨  Hozzátette: „Bár okostelefonjaink az idők során fejlődtek, továbbra is rendkívül részletorientáltak maradunk annak érdekében, hogy korszerű, ugyanakkor csúcsminőségű készülékekkel tudjunk szolgálni.”

A design-díj weboldala itt tekinthető meg eredetiben.

A magunk részéről itt a blogon csak annyit teszünk hozzá, hogy igen, van miért büszkének lennie a BlackBerrynek, és bizonyára nem véletlen, hogy már második éve ezt hivatalosan el is ismerik – ilyen magas szinten is, nemcsak felhasználói-, vagy fan-körökben.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F