Ízelítő a BB 10 alkalmazásaiból: LifeBox

Legújabb videónkon a CrackBerry felvételét láthatjuk a JamHack Asia egyik befutó, döntős szoftveréről.
A Lifebox 365, a JamHack Vietnam nyertese, lényegében egyfajta életcélokat menedzselő program. Ötlete meglehetősen egyedi a feladatmenedzselő/kezelő szoftverek között.

A felhasználó nagyobb célokat tűzhet ki, mint pl. “az alagsor felújítása” vagy “egy kiskutya felnevelése”. Ahogy dolgozik a céljain, azok elérése felé, fotókat és hangjegyzeteket készíthet, amelyek egy idővonalra kerülnek. A felhasználó azután lapozgathat oda-vissza a haladást jelző vonala mentén, egy görgetősáv segítségével. A célok – a kor követelményeinek megfelelően – természetesen megoszthatók a különböző közösségi hálózatokon, és befejezésükkor “teljesítve” jelölést kapnak.

A fő mondanivalója és megközelítése e szoftvernek a fejlesztők szerint -és itt már a filozófia területére lépünk kicsit- az, hogy “nem a célok beteljesítése maga, hanem az azok felé vezető út a jelenti a boldogságot”. Ebben valóban lehet valami, mindenesetre igen jellemző, hogy egy ilyen szoftver éppen keletről, Ázsiából érkezik :)

Valószínűleg sokakat fog e szoftver inspirálni, és nem kizárt, hogy az Instagramhoz hasonló rajongótábort is fejleszt idővel maga köré. Inspiráló és motiváló lehet mindenkinek, aki szereti dokumentálni élete fontosnak ítélt pillanatait.

A legjobb a LifeBox-ban, hogy ingyenes lesz. Legalábbis az alapváltozat. A tervezett prémium változathoz pedig korlátlan kapacitású felhőt kínálnak megvalósult és még folyamatban lévő céljaink tárolásához.

A fejlesztő említése szerint igen nagy pontosságal célzott hirdetési lehetőségeknek is teret ad a szoftver, mint pl. trénerek, önsegítő könyvek reklámozása stb. amelyek tökéletesen fognak illeszkedni a szisztémába.

Ki mit gondol? Használnátok ilyet, vagy már ma is megvan ilyesmire a jól bevált alternatívátok, esetleg nem érdekel az egész terület úgy ahogy van? Szólj hozzá!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F