Játsszunk PSP játékokat BlackBerry 10-en!

Clipboard01

E bejegyzésünk tárgya a PPSSPP nevű remek PSP emulátor, amely nem kevesebbet ígér a fejlesztői weboldal szerint, mint PSP játékok gyors futtatását, többek közt BlackBerry 10 platformon is.

Ugyanis a PPSSPP elérhető szinte minden operációs rendszerre, ami él és mozog, legyen az asztali, vagy a legkülönfélébb mobil platform. Az alábbi oprendszerek támogatottak: Android, iOS, BlackBerry, Meego / Harmattan, Symbian, Pandora, Mac OS X, és Linux.

A PPSSPP egyik legremekebb tulajdonsága, hogy teljesen ingyenes, a GPL 2.0 liszensz égisze alatt lett ugyanis kibocsájtva. Létezik fizetős változat is belőle, ennél a támogatásunk teljesen és 100%-ig önkéntes, nem tüntet el kellemetlen reklámcsíkokat, nem kötelez semmire, de nem is ad semmi pluszt, azon a kellemes és melengető érzésen túl, hogy egy jó ügyhöz járultunk hozzá a pénzünkkel. Az összeg tetszőlegesen változtatható, 2 dollártól felfelé.

A fejlesztői weboldal rendszeresen frissül, szabad forráskódú munkához méltó ütemben. A gyakorlatban a PPSSPP emulátor – játéktól függően – egész használható mára BlackBerry 10-en is.

Telepítés

– a honlapról letölthető BAR fálj sideloadjával történik.
Letöltés: innét vagy innét (napi buildek) lehetséges.

Magukat a PSP játékokat ISO, vagy tömörített ISO (tehát CSO) formátumban kell BlackBerry 10 készülékünkre felmásolni, tetszőleges könyvtárba (csak azért emlékezzünk rá, hogy hova, hogy a PPSSPP-n belül a tallózáskor meg is találjuk azokat!)

PSP ISO-t legálisan megvásárolt játékainkból pl. az itt taglalt módon készíthetünk.
Egyéb forrásokat reklámozni nem illendő, de tippként annyit, hogy esetleg érdemes itt körülnézni.

Képernyőfotók néhány, Q10-en sikerrel elindított PSP-játékból (nem fut feltétlenül mindegyik akadásmentesen, ill. egyes esetekben a hanggal is lehetnek gondok):

IMG_00000032IMG_00000033

Spinout

 

IMG_00000037IMG_00000039

G-Force

 

IMG_00000043IMG_00000044

R-Type Command

 

 

A program beállításai rengeteg opciót kínálnak:

IMG_00000045

Kísérletezés szükséges a szaggatásmentes működéshez, ami nem minden esetben és nem minden játéknál elérhető így sem. Türelmet és sok sikert kívánunk a próbálkozásokhoz! Írjátok meg a tapasztalataitokat (ha vannak) Q10-en, Z10-en és Z30-on is!

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F