Játsszunk retrót, avagy: Pac-man 256!

PAC-MAN256 (1)

Az őszülő kockák elmorzsolhatnak egy-egy könnycseppet szemük sarkában, mivel megérkezett egy nagy klasszikus a BlackBerryre (na jó, Androidra, az Amazon App Store-ból): itt a Pac-Man 256.

A Tetris-szel együtt említhető népszerűségű, megunhatatlan oldschool darab generációk sokaságát szórakoztatta megszámlálhatatlan órán keresztül a régi 8 bites személyi számítógépek első generációin át egészen mostanáig.

Ha valaki tehát afféle régi vágású szórakozásra vágyik, de lusta a szekrény aljából előkotorni és leporolni a Commodore 64-et vagy a ZX Spectrumot, akkor itt a ragyogó alkalom: csak el kell látogatni BlackBerry 10 készülékünkön az Amazon alkalmazásboltba, s már telepíthetjük is a régi kedvencet.

A Pac-Man 256 a Crossy Road fejlesztőcsapatának jóvoltából készült el. Bár hosszú órákat biztosan nem fogunk eltölteni vele, de alkalmi kikapcsolódáshoz kiváló darabnak ígérkezik.

A játékban számos trükkös teljesítménynövelő „power-up”-hoz juthatunk, mint amilyen pl. a lézer, tornádó, óriás, és még sok más (több mint 15-féle van belőlük.) Mászkálásunk során egy szupergonosz is ott ólálkodik állandó jelleggel környezetünkben: a Glitch, azaz a „Hiba”. Retró-szellemek egész csapatával is fel kell vennünk a versenyt, s még számos más különleges meglepetés vár, amennyiben úgy döntünk, hogy kipróbáljuk ezt az egyszerű, de még mindig szórakoztató játékot.

Letöltés: Amazon App Store

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F