John Chen egyetért: több szoftver kellene BlackBerry 10-re

john-chen-ces2015-wide-hero

… s ezért újabb partnerségeket szeretne tető alá hozni. Legutóbbi beszélgetése során, melyet a Churchill Club-ban tartottak, a BlackBerry CEO-ja beszélt róla, hogy a cégnek több szoftverre lenne szüksége.

Egyúttal hangot adott vágyának, hogy újabb partnerkapcsolatokat alakítson ki. Chen egy ponton megjegyezte: úgy érzi, hogy az alkalmazások képezik a probléma nagy részét, s az Amazon alkalmazásbolt kínálata egymagában nem volt képes áthidalni az igények és a platform lehetőségei közt tátongó hézagot. Úgy érzi, újabb partnerségekre van szükség:

Ha tényleg nagyobb piacon szeretnél szerepet játszani, akkor többplatformos szereplőként kell fellépned. Ez esetben rendelkezned kell partnerekkel, máskülönben mehetsz.”

Chen úgy festette le az Amazon ajánlatát, mint ami „nem versenytársa a Google Playnek vagy az iTunes alkalmazásboltnak”, s azt mondta, a cég keményen dolgozik azon, hogy ezt a problémát korrigálja. Sajnos emellett nem részletezte, hogy mit is jelent ez pontosan, pl. jelenti-e, hogy valóban folyamatban van az Android-alapú Venice elkészítése, avagy nem.

Várható, hogy a teljes beszélgetésről hamarosan felkerül a netre egy videófelvétel, ez esetben azt itt is közzé fogjuk tenni.

Forrás: Re/code

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F