John Chen megerősítette: két középkategóriás androidos BlackBerry jön

John-Chen-MWC-2

Bár a BlackBerry az előző pénzügyi negyedéve során épp csak 600.000 készüléket adott el, ami nagyjából a fele annak, ami éves szinten elérné a célként kitűzött 5 milliós vízválasztót (e felett állítólag már nyereséges lenne az üzletág), a cég CEO-ja, John Chen jelezte, marad a hardveres bizniszben, legalábbis egyelőre.

Legújabb interjújában megismételte korábbi megállapítását, ami arról szólt, hogy a cég két új középkategóriás készülékkel fog kijönni még 2016 folyamán, pontosabban meg nem határozott időpontban.

Az érkező készülékek egyike fizikai billentyűzettel felvértezett, a másikuk teljes érintős lesz.

A The National c. lap szerint Chen azt mondta, a készülékdivízió a javulás jeleit mutatta az előző negyedévben, legalábbis a veszteségek a felére csökkentek az azt megelőző negyedévhez képest, mindazonátal jelezte: a cég megválik az üzletágtól, ha az nem lesz profitábilis.

A CEO ugyanakkor elismerte, a cég első Android operációs rendszerű készüléke meglehet, hogy az árával zárta ki magát a több eladás lehetőségéből. Ahogy fogalmazott: valószínűleg nem volt bölcs lépés egy csúcskategóriás készülékkel indítani, s számos vállalati ügyfél jelezte a cégnek, hogy megvenné ő a Priv-et, de a 700 dolláros árcédula kissé túl meredek számára; a legtöbben inkább 400 dollár környéki készülékeket kerestek.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F