Júliusban érkezik a BlackBerry Q5 (a.k.a. R10)

BlackBerry 10.1 Now Available for BlackBerry Z10 «Inside BlackBerry - The Offici-000383

Thorsten Heins május 14-én hivatalosan is bejelentette, hogy az új BlackBerry Q5 csatlakozik a BlackBerry 10 családhoz.

Az eszköz maga egy alsó(bb) kategóriás készülék, amelyet korábbi (munka)nevén R10-nek tituláltak.

Heins ugyancsak megerősítette, hogy nevezett modell négyféle színben fog érkezik: fehér, fekete, vörös és pink változatban lesz kapható.

Ezután kitért a hivatalos jellemzőkre, funkciókra, ami persze kisssé marketingszagú, de a BB10 platform képességeinek ismeretében a kijelentések mégsem nevezhetőek eltúlzottnak.

 

 

A Q5 főbb ismérvei és funkciói

 • A klasszikus BlackBerry billentyűzet evolúciója:
  A BlackBerry Q5 klasszikus BlackBerry billentyűzettel bír, külön fizikai gombokkal, amelyeket újraterveztek és elegáns vonalvezetést adtak nekik abból a célból, hogy segítsenek a gyors és pontos gépelésben, a lehető legkisebb erőfeszítéssel. Ehhez jön még, hogy az Instant Action gyorsbillentyűk segítségével a feladatok még gyorsabban elvégezhetők. A BlackBerry Q5 mindkét terület legjavát adja: egyfelől a klasszikus fizikai QWERTY-t az optimalizált kommunikációhoz, másfelől egy 3.1”-os érintőkijelzőt minden máshoz.
 • Készíts tökéletes felvételt a BlackBerry Time Shift-móddal és a Story Makerrel
  Elkaphatod a tökéletes pillanatot a fotókon a BlackBerry Time Shift mód használatával, aztán létrehozhatod saját sztoridat képeid, videóid és zenéid összefűzve, a BlackBerry Story Maker segítségével.
 • Oszd meg és mutasd be magad BBM Videón a Screen Share-rel
  Közvetlen átválthatsz a BBM (BlackBerry Messenger) chatről BBM videóbeszélgetésre. Akár meg is oszthatod képernyődet, legyen az egy fotó, egy oldal a böngésződben, egy ötleted, vagy egy kameranézeti kép.
 • Maradj közelében annak, ami fontos neked – a BlackBerry Hub-bal
  A BlackBerry Hub segítségével minden üzeneted és beszélgetésed csak egy ujjmozdulatra van tőled. Nem szükséges abbahagynod, amit éppen csinálsz. Csak kukkants bele a BlackBerry Hub-ba bárhonnan egy mozdulattal, erőfeszítés nélkül előhívva, majd újra elrejtve az üzeneteidet és beszélgetéseidet.
 • A BlackBerry World gazdag és állandóan gyarapodó alkalmazások tárháza
  A nagyszerű alkalmazások és tartalmak felfedezése és megosztása könnyebb, mint valaha. A testreszabottan megjelenő ajánlások a korábbi hasonló vásárlásokon alapulnak és több mint 100.000 alkalmazáshoz nyújtanak hozzáférést a BlackBerry World területén.

Árak és elérhetőség
Az új BlackBerry Q5 okostelefon kiválasztott (bizonyos) piacokon lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában (a Csendes-Óceáni régiót is beleértve), valamint Latin-Amerikában, július elejétől. Az árakról egyelőre nincs hírünk. E sorok írójának meglátása szerint ez részben attól is függ, hogy pontosan hova fogják pozicionálni végül e készüléket. Kezdetben ugyanis az R10/Q5-öt az ún. low budget kategóriába sorolva emlegették, tehát afféle alsó kategóriásként lett beharangozva, mostanában viszont middle class (középkategóriás) okostelefonként is hivatkoznak rá. Nos, a kettő nem éppen ugyanaz, illetve nem mindegy, mint tudjuk, árban sem…

Akárhogy is, mindenesetre sokan várjuk az új BlackBerry 10-es eszköz júliusi megjelenését!

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F