Kellemes Húsvétot kívánunk + ‘Easter Egg’ BlackBerrykre

easter

Kellemes pihenést kívánunk az Olvasóknak a Húsvéti ünnepek alkalmából, egyúttal az alkalomhoz illően két -talán kevésbé közismert- “húsvéti tojást”, azaz elrejtett, vidám funkciót mutatunk be mind a BlackBerry 10, mind pedig az Android meghajtású PRIV készüléktulajdonosoknak.

Mindkét esetben az Android rejtett tulajdonságának elővarázslásáról van egyébként szó, ami a BlackBerry 10 készülékek esetén picivel komplikáltabb, lévén a futtatókörnyezet alapból elrejt bizonyos beállításokat, menüket, de azért nem túl bonyolult a dolog.

Kezdjük mindjárt az egyszerűbbel, a Priv Easter Eggjével:

A BlackBerry Priv, mint minden Android készülék, amelyen Lollipop fut (ez idő szerint legalábbis, és amíg a Marshmallow meg nem jelenik rá, addig mindenképp), tartalmaz egy rejtett játékot, egy Flappy Birds-klónt, amelynél egy zöld Android robotkát kell -addiktívan nehézre hangolt pályán- az akadályok és a gravitáció hatása közt balanszírozva eljuttatnunk minél messzebbre.

Előhívása: a Beállítások menüben keressük meg az Eszköz névjegye menüpontot, majd itt az Android verziója menüponton szaporán többször tapicskolva előcsalogathatunk egy nagy nyalókát (aka lollipop). Ezt szintén pöccintgessük párszor, hogy a színe megváltozzon, majd tartsuk rajta az ujjunkat pár pillanatig, amíg betöltődik a rejtett játék, s máris irányíthatjuk pici zöld androidunkat. :)

Android-5.0-Lollipop-hidden-game-Easter-Egg

A BlackBerry 10 készülékek Android futtatókörnyezete, mint talán a legtöbben tudják, továbbra is csak Jelly Bean (4.3) alapú, tehát sem Ice Cream Sandvich (4.4) se Lollipop (5.x) nincs a láthatáron (s valószínűleg már nem is lesz, ha végleg elsorvasztják a BB 10-et).

Ennek megfelelően tetszőleges BlackBerry 10 készülék tulajdonosaként az Android Jelly Bean-ben fellelhető Easter Egget tudjuk előcsalogatni, a legegyszerűbben az alábbi módon:

  1. Telepítsük a BlackBerry World-ből a Ghost Commander fájlkezelőt.
  2. Indítsuk el, majd a Home képernyőn válasszuk az alkalmazásokat (Applications)
  3. Ezután lefelé görgetve keressük meg az Android beállításokat (vigyázat, kettő van, nekünk a com.android.settings kell!)
  4. Tartsuk a com.android.settings-en az ujjunkat, míg fel nem ugrik egy ablak, a Settings futtatásának opciójával – válasszuk ezt, ekkor el is indul az Android beállítások menü.
  5. A fentiekhez hasonlóan itt keressük meg a Device info (eszközinformáció) menüpontot, ezen belül pedig az Android verziószámára többször rábökve meg fog jelenni egy nagy, mosolygós Jelly bean cukorka.
  6. Tartsuk a zselés cukorkán az ujjunkat pár pillanatg, s máris elindul a beépített játék.

A játék itt abból áll, hogy a képernyő el van árasztva különböző méretű színes, mozgó cukorkákal, ezektől kell ujjunkkal megtisztítani a terepet. Vigyázat, a játékmenet végtelenített, tehát “nyerni” valójában soha nem lehet. :)

jelly-bean-mini-game-android-4-1-1-jelly-bean

Jó szórakozást!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F