Kérdések és válaszok a Priv kapcsán

blackberry-priv1

A Crackberry fórumának egyik olvasója -állítólag- azon szerencsések közé tartozik, aki máris a kezébe kaparinthatott egy Priv készüléket.

Egy topik is indult a témában, ahol lehetett tőle kérdezni, s így még kiadása előtt eléggé sok minden kiderült a slider mechanikás zászlóshajóról.

Az információk kérdés-felelet formájában kerültek ki a fórumra, ízelítőül a legérdekesebbeket az alábbiakban közzétesszük:

Tud-e a BBM videót? – Nem.

Van-e priority Hub?  – Nincs.

Van-e hozzá Blend? – Nincs.

Van-e pinch funkció a levélszűréshez? – Úgy tűnik, nincsen.

Van-e a billentyűzetnek automatikus háttérvilágítása? – Igen, és nagyon szép.

Van-e ‘bedside’ mód? – Nincsen, de a Play Storeból számos ilyen funkciójú program tölthető le.

Sztereó-e az alsó hangszóró, vagy az alsó és felső hangszóróból egyszerre szól-e a zene lejátszáskor? – Ha zenét játszunk le, akkor az alsó hangszóró szól (nem egyértelmű válasz…)

Milyen a frontoldali kamera, objektíven? – Hasonló a Passportéhoz… nem igazán lehet jó minőségű szelfit csinálni vele.

Hogy teljesít a hátoldali kamera beltéren, rossz fényviszonyok közt? – A kamera jó, és a dupla villanó nagyszerű. Legalább olyan, mint a Passporté, ha nem jobb.

Van-e sötét témájú Hub? – Nincsen.

Tényleg olyan-e érzésre, mint egy 800 dolláros telefon? – Igen, nagyon prémium, szuper érzés, nagyszerű kinézet, az emberek állandóan kérdezik, hogy ez milyen készülék. A szoftverélményen lehetne még javítani.

Lehet-e kötni a telefonra OTG kábellel külső pendriveot vagy hdd-t? – Nem volt mód kipróbálni ezt.

A Whatsapp integrálva van-e a Hub-ba? – Nem, a Hub „eléggé elcseszett” integráció szempontjából…

Milyen a billentyűzet a Passportéval összehasonlítva? – Ez pont az a billentyűzet, amelyet mindannyian ismerünk és szeretünk. Inkább a Q10-éra hasonlít (mivel a mérete kisebb, mint a Passporté, természetesen). Könnyű rajta gépelni.

Használhatjuk-e a szétcsúsztatható billentyűzetet a telefon kontrolljához, azaz hívások felvétele és megszakítása céljára? – Igen.

Működik-e a pinch to zoom (két ujjas nagyítás) az érintős billentyűzeten? – Nem (tesztelve a képgalériában és a böngészőben).

Milyen a telefonhívások minősége és a vételi minőség?  – Nagyon jónak tűnik. Egy partnernek voltak gondjai az érthetőséggel, amikor kihangosítva beszéltem vele, egy méterre a telefontól.

Hangosabb a hangszórója, mint a Passporté? – Hangosabb, de a Passport hangszóró minősége jobbnak tűnik.

Bele lehet kukucskálni a Hub-ba a BB10-ekhez hasonlóan? – Nem.

Milyen az akku üzemidő a Passporttal összevetve? –  Nagyjából hasonló, nem fogyaszt a várakozáson felül, ugyanakkor nagyon gyorsan fel is tölthető.

 

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F