Két új OS is kiszivárgott tegnap

IMG_20150317_193712

Igazi Leak-nap volt a tegnapi, egymás után két új OS-verzió is kiszivárgott: először a 10.3.1.2576, majd a 10.3.1.2582.

Mivel leakekről van szó, hivatalos changelog még nem áll rendelkezésre, a tapasztalatok pedig az idő rövidsége miatt korlátozottak. Amit tudni lehet, hogy a felhasználók mérsékeltebb akkumerülésről (Passport), gyors Android runtime-ról és általánosan is simán, gyorsan futó felületről számolnak be, bár semmi “jelentős teljesítményjavulás nincs” (Miért is lenne, a BB10 alapból is meglehetősen smooth a kezdetektől…)

Jó hír az is, hogy a  korábbi verziókban már javított hibák nem tértek vissza. (Pl. halk értesítőhang, wifi kapcsolat eldobálása, kijelzővibrálás, Android alkalmazások active frame-je nem mutat semmit telepítés után, stb.) Egyeseknél előjön egy olyan hiba, hogy a billentyűhang (akinél be van állítva) Normál profilnál zéró hangerőnél is hallható – amit viszont a legutolsó verzió (2582) sem orvosolt.

A szerkesztőségi ügyeletes Passportra felszuszakoltam a 2582-t kb. egy órával ezelőtt, a készülék meglepően hamar lenyugodott (értsd: melegedés nincs) a korábbi OS-frissítésekhez viszonyítva, szépen, simán, gyorsan működik a készülék, és az újraindulást követő első feljövetel sem telt egy örökkévalóságba, mint a 2558 esetében…

Korábban olyan találgatások voltak, hogy a 2576 a Classicra, a 2582 a Passportra kihegyezett verzió, vagy esetleg fordítva, de ezt semmi nem támasztja alá. Egyébként az OS-en és a rádión kívül állítólag minden fájl egyezik bennük (mi nem ellenőriztük ezt).

Aki veszi a bátorságot és frissít, alább megtalálja a 10.3.1.2582 blitz fájlokat Sachesihez / Darcy’s Toolshoz (utóbbiról egyébként még adósak vagyunk egy leírással).

FIGYELEM! Az alábbi blitz csomag csak a 2558-hoz képest frissebb fájlokat tartalmazza, tehát aki fel akarja tenni, annak előfeltétel, hogy legalább (minimum) 10.3.1.2558 kell, hogy legyen a készülékén!

– Ha ennél korábbi az OS-ed, akkor először frissíts 10.3.1.2558-ra ezekkel a fájlokkal;

– majd ezt követően mehet a frissítés 10.3.1.2582-re innét!

Disclaimer: A szokásos intelmeket elmondjuk: legyen a telefon feltöltve, közben ne piszkáld, kiskutya/kisgyerek/papagáj ne ugrókötelezzen az USB kábeleddel, mindent csak saját felelősségedre csinálsz, blablabla. Mindazonáltal egy Sachesis frissítéssel elrontani a telefont kb. a lehetetlen kategória. Ha valami nagyon félremegy, egyszerűen kezdd újra. A kiszivárgott OS-ek a közhiedelemmel ellentétben teljesen hivatalos OS-ek, amelyek a BlackBerry szervereiről származnak, nem pedg valami barkácsműhelyből. Aki nem gyakorlott, vagy nem kalandos kedvű, illetve tart a hibáktól, az várja meg a hivatalos kibocsátás időpontját, és frissítsen OTA, vagy a BlackBerry Linken keresztül. A Sachesivel frissítve minden -na jó, majdnem minden- beállításunk megmarad (nekem pl. most elmentek a Passporton a custom csengőhangok és az egyedi hangerőbeállítások, de ennyi), mindenesetre a legjobb tanács: ilyenkor és mindig (rendszeresen) mentsél, vagy ahogy azt skynet fórumtárs (ex-Terminál) fogalmazta: back the f*ck up!

Sok sikert, és írjátok meg a tapasztalataitokat!

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F