Közkívánatra: Google Play BlackBerry 10-en

Clipboard02

Tegnapi ígéretünkhöz híven következzék ma minden Androidos alkalmazásboltok ősatyja, a Google Play telepítési útmutatója, amellyel kényelmesebbé tehetjük életünket.
Itt és most már nem részletezzük a Play Store előnyeit, hiszen azokat úgyis mindenki tudja, aki a főcímre felkapta fejét. Jöjjenek hát inkább a tennivalók, sorrendben.

Lépések

A működésre bíráshoz töltsük le és telepítsük készülékünkre az alábbi sorrendben az alábbi apk fájlokat (android telepítőfájlok):

  • 1. Google Login 4.3 Telepítés után ne futtassuk! Nyomjuk meg a “vissza” gombot.
  • 2. Blackberry Google ID 1.2 Telepítés után ne futtassuk! Nyomjuk meg a “vissza” gombot.
  • 3. Google Play Store 5.1.11 Telepítés után ezt se futtassuk! Nyomjuk meg újfent a “vissza” gombot.
  • 4. Kapcsoljuk be a wi-fit!
  • 5. Indítsuk el a Play Store-t. A Login alkalmazás el fog indulni, és megkér bennünket, hogy adjuk meg a Gmail fiókunk loginjét, majd a jelszavát. Írjuk be, amit kér, majd -mivel nem tudunk továbblépni- zárjuk be a Login alkalmazást és a Play Store-t.
  • 6. Futtassuk a BlackBerry Google ID-t, és jelentkezzünk be itt is a Gmail loginünkkel és jelszavunkkal.
  • 7. Ezután újra elindíthatjuk a Google Play Store-t, és kész!

Innentől kezdve szabadon böngészhetünk az ingyenes vagy fizetős alkalmazások közt. A fizetősöket is közvetlenül -mint egy Android készüléken- megvásárolhatjuk, majd letölthetjük, telepíthetjük. Még a visszatérítés (refund) is működik, ha nem nyeri el tetszésünket az, amit megvásároltunk. (Utóbbi természetesen csak akkor, ha a fejlesztő ezt a lehetőséget engedélyezte).

Minden más lehetőség is működik (pl. alkalmazások minősítése, kommentálása, könyvek, zene, filmek vásárlása, stb.)

A vizuális típusok kedvéért a Crackberry közösség egyik lelkes tagja feltett egy rövid oktatóvideót a fentiekről, ami megkönnyíti a lépések követését. A videó a kétlépcsős autentikációt használók számára is mutatja a megoldást. Nézzük meg, csináljuk utána! (Némi angoltudás szükségeltetik.)

A videó érdemi része 2:20 -nál kezdődik, nyugodtan előretekerhetjük.

Figyelem! Ne használd a Youtube-videó alatt található fájlokat, mert azok elavultak!. Használd az ebben a blogbejegyzésben található, frissített linkeket!

Köszönet Cobalt-nak, a fejlesztőnek, és a CrackBerrynek a közzétételért!

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Egy válasz

  1. AkosBlackBerry 2015/01/16

Válasz erre

F