Legújabban már a Venice neve sem biztos

Render-BB-Priv

Volt már Slide, Slider, Venice a hamarosan megjelenő BlackBerry “munkaneve” avagy belső kódneve. Úgy tűnik azonban, hogy az adatvédelem témakörét manapság icipicit izzadságszagúan túlpörgő cég indulni szeretne a Hülye Nevek Világbajnokságán is, így aztán állítólag sebtében átnevezték a Venice-t Priv-re, hogy közvetve ezzel is az adatbiztonság témájára hajazzanak.

Nincs azzal semmi gond egyébként, hogy ők oda pozicionáják magukat ahol a legerősebbek, sőt, ez nagyon helyénvaló. Az adatbiztonság, adatvédelem, titkosítás, stb. igen fontos dolgok, de a hétköznapi júzer (és cég) valószínűleg szeretne sokkal több érdemi információt, publikus, egyszerű nyelvezetű felvilágosítást arról, hogy miért az, s főleg hogy a BlackBerry konkrétan mit tud tenni e téren értük, amit más nem.

Ehhez nem elegendő konferenciákon elmantrázni hetente, hogy “a BlackBerrynek mennyire fontos az adatbiztonság”, meg hogy “ha az Android biztonságos lesz, akkor azt is fogunk gyártani”. Nem, ehhez egy kicsit több kell.

S egyúttal talán -csak talán- egy kicsivel kevesebb bizonytalan pont, ugrabugra, visszatáncolás, homályos beszéd. Meg kevesebb hülye, nyelvtörő név.

A kódnév változását egyébként Evan Blass (@evleaks) szivárogtatta ki:

Evleaks-BlackBerry-Priv

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F