Lenni vagy nem lenni? Egy BlackBerry-szakértő a Wall Streetről az utóbbira szavaz

tobeornottobe

Gus Papageorgiou, a Wall Streeti pénzügyi veteránja, aki hosszú évek óta elemzi a BlackBerry dolgait, úgy hiszi, a piac vastapssal fogadná, ha a BlackBerry kiszállna a mobiltelefon-üzletágból.

Papageorgiou egy ügyfeleknek tett nyilatkozatában megjegyezte:

Továbbra is szkeptikusak vagyunk azon a téren, hogy a cég nyereségessé tudja tenni a készülékek piacát. Nincs jelentős szintje az eladásoknak, és nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a piac megkülönböztetett figyelmet szánna az Android készülékek biztonságos mivoltára.

Papageorgiou kifejtette véleményét arról is, hogy szerinte más cégek érdekeltek-e a BlackBerry készüléküzletágának esetleges átvételére:

Valószínűtlen az is, hogy más cégek érdekeltek lennének az egyre zsugorodó készüléküzletág megszerzésében. A leállás valójában felpörgetné a profitot. Úgy hisszük, a piac lelkesen fogadná, ha a cég kiszállna a telefongyártásból.

Na most, ez kiváltképp annak fényében érdekes, hogy a BlackBerry bevételeinek 40 százaléka a készülékekből származik. Na de ha maga a Wall Street üzen, akkor azt persze illik komolyan venni (bár olyan is volt már, hogy az emberek üzentek a Wall Streetnek, nem is olyan régen, és nem túl szép dolgokat, lásd Occupy Wall Street).

Papageorgiou mindenesetre hozzátette, úgy hiszi, Chen stratégiája a szoftverüzletág és a szolgáltatások felturbózására a két újabb tervezett készülék bevezetésével együtt még mindig beválthatja a reményeket. Tehát kicsit „ezt is mondta, meg azt is”, talán azért, hogy bármelyik forgatókönyv valósul meg, elmondhassa, igaza volt.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F