Máris itt az első Priv-bemutató

Priv-Flat-Stock-Final

A képzeletbeli tojáshéj még le sem pottyant a szétcsúsztatható mechanikás zászlóshajó fenekéről, a tűzhöz közel lévők közül a Crackberry közismert szerzője, Bla1Ze az elsők közt máris kezébe kaparintott egy példányt, s alaposan meg is nyomkodta, a publikum nagy örömére.

Tapasztalatai eredményeképpen a készüléket bemutató cikkje elején mindjárt egy jó kis összefoglaló olvasható, két oszlopban összeszedve: egyikben a prémiumkategóriás Priv pozitívumai, a másikban természetesen a negatívumai szerepelnek lényegretörően, valahogy így:

POZITÍVUMOK:

  • Nagyszerű üzemidő
  • Remek hangzású frontoldali hangszóró
  • Kiváló fizikai és virtuális billentyűzet
  • Nagyrészt gyárival azonos Android felhasználói élmény
  • A valaha volt legjobb BlackBerry kamera

NEGATÍVUMOK:

  • Hiányzó BlackBerry Blend (nincs kész)
  • Android 5.1.1 Lollipop (Android M helyett)
  • A frontoldali kamera lehetett volna jobb
  • A hangszórórácsozat gyűjti a szennyeződéseket
  • A fejhallgató jack aljzat a készülék aljára került (ez véleményünk szerint egyáltalán nem akkora tragédia, mint Bla1Ze szerint)

 

Ezt követően részletes videó, majd leírás következik. A videó -rövidsége dacára- talán minden eddiginél alaposabban veszi górcső alá az androidos csúcsmodellt.

Nem rejthetjük véka alá, hogy ma -e film kapcsán- újabb csúcs is megdőlt, egy olyan, amitől bármely random tipográfus zokogásban törne ki. Igen, egyesek már sejthetik, miről van szó: megdőlt a legutóbbi rekord, a videónak röpke 2 és fél perc alatt sikerült a Priv márkajegyet 4 különböző betűtípussal megjeleníteni.

A legszebb csehszlovák, ill. albán-türkmén tipográfiai hagyományokat idéző első jelölt mindjárt a kezdőképen köszön ránk. Reméljük, hogy komoly, mert viccnek elég durva lenne:

0

22. mp: újabb betűtípus, egyszerre mindjárt kettő is a biztonság kedvéért, hogy ne unatkozzunk – egy a dobozon, egy a készülék kijelzőjén, az alap téma háttérképeként. Gratulálunk!

1

2

0:58-nál láthatjuk egy pillanatra, hogy a górcső alá vett példány lekerekített, a Samsung Edge kijelzők hagyományait követő kijelzőjének Gorilla 4 üvege a saroknál megadta magát és elrepedt, talán nem bírta a sok betűtípust:

4

De ne aggódjunk, a végére is jut meglepetés: 2:18-nál az alkotókra újfent rátört a kreativitás, s becsempésztek -na mit?- hát persze hogy egy újabb betűtípust, hurrá! Így még nem láttuk leírva hogy PRIV:

5

A BlackBerry úgy tűnik tehát, hogy nem csupán a keynote-ot mint olyat tette múlt időbe, temette el, mint valami elavult feleslegességet, hanem legújabb modellje nyomán úgy is emlékezhet majd rá a megdöbbent utókor, mint a cégre, amely végképp megölte a corporate indentity fogalmát.

S ha már egyszer a BlackBerry -úgy fest- nem tart készülékbemutató eseményt, ezen felemelő előzmények után legalább következzék a Bla1Ze-féle bemutató videó, a maga teljességében pompázva. Jó szórakozást s ismerkedést a Privvel!

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F