Még egy régi darab, ami koncepció maradt…

BlackBerry Storm 2 Confirmed

Ismét egy kiszivárgott koncepciót mutatunk be, ezúttal egy kis időutazást téve a távolabbi múltba, egyenesen a BlackBerry 10 előtti világ aranykorába. A képen furcsa (izometrikus) perspektívába helyezett készüléket (Storm 2) olyannyira komolyan gondolta a BlackBerry, hogy a cég akkori szóvivője, Alain Segon de Banchet hivatalosan is megerősítette annak létezését.

A rajzon a tervezett Storm 2 egy fizikai qwerty billentyűzetes slider (szétcsúsztatható mechanikás) telefonként látható, amelynek szabadalmi leírása már a kép bemutatását megelőzően egy évvel megjelent. Különlegessége a fekvő elrendezésben szétcsúszó ház, amelyhez hasonló megoldásokat később pl. a Sony Ericsontól vagy a Motorolától láthattunk a gyakorlatban, és nem csak papíron.

A kép megjelenésének idején a szaksajtó úgy tudta, hogy még az évben (2009), de legfeljebb a következő elején kijönnek a készülékkel.

Ez így is lett végül: 2009 októberében megjelent a Storm utód, ám annak kinézetre és funkcióra nem sok köze nem volt a fenti képen látható készülékhez. Sokak meglepetésére teljes érintős készülék lett a Storm 2. A dizájn kifejezetten szép, jellegzetes és stílusos lett, illeszkedően az akkori termékvonalba, ám a fizikai qwerty igencsak hiányzott róla sokaknak.

storm2

A Storm 2 végleges változata – qwerty nélkül, teljes érintős kivitelben

Talán ezért, talán nem, de a BlackBerry végül 2010 augusztusára megszülte a Torch-ot, amivel a fizikai billentyűzetre, slide mechanizmusra és nagy érintőkijelzőre egyszerre vágyó közönségszegmensnek is kedvezhetett.

blackberry-torch-2

A BlackBerry Torch – sokak nagy kedvence, amely végül beteljesítette,
amit a Storm 2 csak ígért

(Az ubergizmo nyomán)

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F