Megerősítve: FM rádió lesz az érkező operációs rendszerben Q10-en, Q5-ön, és Z30-on (de a Z10-en nem)

IMG_00000017

Sok felhasználó tette fel a kérdést a szóbeszéddel kapcsolatban, hogy tényleg lesz-e FM rádió az új firm verziókban.

Nos, megerősítést nyert, hogy igen, amint azt a fenti képernyőfotó is mutatja. Mind a Q sorozat 2 tagja, mind pedig a  zászlóshajó Z30 megkapja az eljövendő hivatalos frissítéssel az FM rádiót, a kisebbik Z, a Z10 azonban sajnos nem… Ennek oka a hardveres támogatottság hiánya.

A támogatott készülékek esetében feltétel a működéshez a vezetékes headset használata, ez szolgál ugyanis antennaként a rádióhoz, a tartozék csatlakoztatása nélkül (akárcsak gyakorlatilag bármely más FM rádióval bíró mobil esetén) nem üzemel.

IMG_00000014IMG_00000015

A berryreview tesztje szerint „az állomásneveket a készülék nem írja ki, de az éppen játszott dalok címét igen”. Nos, az én tapasztalatom pont fordított: az állomásneveket bizony kiírta a tesztelt Q10, ám a játszott dalokról nem jelenített meg a lejátszó információt. Ez végülis jó hír, mert arra utal, hogy mindegyikre megvan a képessége a lejátszónak; valószínű, hogy ezen információs formátumok kódolása/dekódolása nem egységes, és ezért nem jelenik meg mindegyik infó mindenhol a világon.

A jövőben ez is változhat persze, hiszen csak egy béta állapotban levő firmware verzióval van dolgunk – egyelőre.

IMG_00000016IMG_00000018

Aki már most szeretne FM rádiót Q5-ére vagy Q10-ére, esetleg Z30-ára, annak itt a leírás az új kiszivárgott firm telepítéséhez!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F