Megjelent a BlackBerry Q10! (+ vélemények)

Q10_Black_TopAngle.jpg

Az Egyesült Királyság területén élők mától a kezükben tarthatják a Q10-et. A jövő héten Kanada következik, majd ezt követően a többi ország is sorra kerül szépen lassanként (vagy éppen gyorsan).

Nézzük, mit írnak a különböző nagy lapok beszámolói a készülékről!

A CNet a fizikai billentyűzetet, a hosszú akkuidőt és az üzenetküldési képességeket magasztalja, amelyeket szépen egybegyúrtak az OS 10.1-ben.

A The New York Times kijelentette, hogy nincs a piacon még egy olyan készülék jelenleg, amely sebesség és pontos szövegbevitel ilyen jó kombinációját lenne képes nyújtani.

A Mashable szerint: „a legjobb fizikai billentyűzetes készülék, amely ma megvásárolható. Lenyűgöző hardver, csúcstechnológiájú okostelefon, amely hasznos összhangban működik együtt a klaviatúrával.  A QWERTY-fanok tényleg élvezni fogják a Q10*-et – annál is inkább, mivel az BlackBerry 10.1 operációs rendszerrel jön ki, amely a legújabb változat.”

A TechCrunch azt mondja, a Q10 „…az a készülék, amely a leginkább rászolgál a “zászlóshajó” elnevezésre az új BlackBerry flottán belül.”

Az Engadget kijelentése szerint a Q10 megkérdőjelezhetetlenül a legjobb fizikai billentyűzetestelefon a piacon és hogy a tesztelésre bocsátott akkumulátora 9 óra 35 percen át bírta a terhelést, amely 1 órával és 20 perccel több, mint a Z10 esetében.

A The Associated Press megállapítása: „…a Research In Motion Ltd. új BlackBerry Q10 készüléke sikeresen házasítja össze a modern érintőképernyős okostelefont az ikonikus BlackBerry billentyűzettel.” Az új OS 10 rendszerről pedig így nyilatkoznak:  „Az új operációs rendszer igen nagy örömmel fogadott változásokat jelent, nem kizárólag a BlackBerry felhasználók számára. Igen gyorsan közeli barátságba lehet kerülni a telefonnal, amely igen ritkán okoz zavarodottságot azon a módon, ahogy pl. az Android számos inkarnációja szokott. Lézerpontossággal fókuszál az emailekhez való hozzáférésre, a szöveges üzenetekre és a kommunikáció egyéb formáira, nem pedig a zenékre, filmekre és a játékokra.” Ugyancsak megemlítik a Peek és a Hub funkciókat.

A The Wall Street Journal elmondása szerint a BlackBerry OS rendszer gyors reagálású és öröm használni, a böngésző pedig szupergyors. Megemlítik azt is, hogy a Q10 nélkülözi a Boldok optikai trackpadjét, ám az három nap használat után nem hiányzott többé.

A The Globe and Mail megállapítja, hogy „eszméletlenül gyors” a készülék.

A The Telegraph kijelenti, hogy a Q10 a legjobb billentyűzettel ellátott telefon. Továbbá: a Q 10 előnye a nagyobb akkumulátor, a kisebb kijelző és a billentyűzet. Az akku és a kisebb képernyő miatt ez azt jelenti, hogy kisebb a fogyasztás, ami igen fontos az üzleti felhasználók számára. Részletekbe menően elmagyarázzák a cikkben az “instant akciók” mibenlétét is.

A Mobile Syrup úgy fogalmaz, a Q10 egyszerűen a valaha elkészített legjobb hadveres billentyűzetű készülék, fantasztikus HD hangminőségű hangszóróval ellátott nagyszerű készülék, és a valaha volt legjobb BlackBerry, egy fantasztikus kommunikációs eszköz.

A Laptop Magazine szintén nagyszerű dolgokat mond a tökéletes fizikai billentyűzetről, kiemelve, hogy a nyomáspontja elsőrangú. Ugyancsak megemlítik, hogy az OS 10.1 a több feladatot egyidejűleg futtatók igazi álma.

Eddig tehát a vélemények, a teljesség igénye nélkül. Látható, hogy egységesen igen pozitív a fogadtatás szakmai és üzleti berkekben egyaránt.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F