Mégsem lesz dual bootos a Venice?

blackberry-venice-android

Gyakorlatilag minden nap azzal kezdődnek a Venice-szel kapcsolatos blogbejegyzéseink, hogy “a legújabb pletykák szerint” – nos, nincs ez másképp ma sem, hisz a szóbeszéd természete az, hogy nem áll le csak úgy. A Venice pedig pontosan az a BlackBerry készülék, amely talán minden eddiginél több pletyka tárgya.

S nemcsak hogy több, hanem minden eddiginél változatosabb is a csúszkás Berryt övező szóbeszéd-áradat.

A legújabb értesülések, valamint az azokból táplálkozó következtetések arról szólnak, hogy a Venice valószínűleg egy “színtiszta” Android készülék lesz. Persze mint minden találgatást s következtetést, ezt is fenntartásokkal célszerű fogadni, de az érvek, amelyek a fenti állítást alátámasztják, eléggé fajsúlyosak, de minimum érdekesek, s megfontolandók.

Van aki azzal érvel, hogy úgy tűnik, prototípus formájában mindkét (BlackBerry 10 és Android op. rendszeres) készülékváltozat létezik, s nagyon úgy fest, hogy legelőször az Android készülékkel fognak kijönni.

A fenti témát firtató Crackberrys topikban többen hozzászólnak pro és kontra. Az egyik fórumozó egy BBM csatornán közzétett dokumentumra hivatkozik, amely állítólag egyértelműen azt mutatja, hogy lesz egy BlackBerry 10 op. rendszeres Venice-változat is. Elmondása szerint a nevezett dokumentum hitelesnek tűnik.

Ezt ugyanott kapásból cáfolja Bla1ze, a Crackberry közismert figurája, egyszersmint főszerkesztője. Ő kb. azt írja, hogy tudomása szerint nem létezik BlackBerry 10 verzió a Venice-ből, legalábbi senki nem látott még egyet sem. Ugyanakkor értesülései szerint mindössze két verziója van egyelőre a Venice-nek, de azok nem op.rendszer, hanem régió szerinti megkülönböztetéssel (APAC és Észak-Amerika), tehát ez sem jele annak önmagában, hogy lenne BlackBerry 10-es Venice.

Akár igaza van, akár nincs, tehát ha van külön BlackBerry 10 Venice-verzió, akár nincs, mindkét eset arra mutat, hogy a multi-boot (dual boot) elképzelést, mint olyat elvetették. Ami -ha igaz- azért szomorú, mert igen izgalmas koncepció volt/lett volna.

Biztosat persze valószínűleg csak novemberben, a kiadás napján tudhatunk majd, kivéve, ha a BlackBerry pár nap múlva esedékes pénzügyi negyedéves jelentésén Chen úr meg nem szánja az igazságra sóvárgó BlackBerry-híveket, és esetleg kamingautol egy jóízűt.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F