Megszűnik a 140 karakteres üzenetkorlát Twitteren

Twitter-For-BlackBerry-Passport-Timeline

… legalábbis a közvetlen üzeneteknél (direct messages). A Twitter jelenleg 140 karakterre korlátozza a tweetek (csipogásaink) és a direkt üzeneteink hosszát egyaránt.

Ez fog megváltozni júliustól, amikor is megszüntetik a direkt üzenetek hosszkorlátozását, jóval kényelmesebbé (vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy egyáltalán használhatóvá) téve az azonnali üzenetküldő opciót.

Ezzel a Twitter is belép azon alkalmazások egyre bővülő sorába, amelyekben kényelmesen válthat privát üzenetet két felhasználó egymással.

Az olyan programok, mint a Skype, a Viber, a Line vagy a WhatsApp eleve mindig is erre voltak “kihegyezve”, de mostanra olyanok is kezdenek felzárkózni, mint a Facebook (bár ott külön klienst kell az üzenetváltáshoz telepítenünk – no nem BlackBerryn, hanem Androidon vagy iOS alatt).

A jövő iránya nyilvánvalóan ez, így kíváncsian várjuk, hogy mely közösségi háló vagy video/képmegosztó kliensét fogják még felvértezni szép fokozatosan a Twitteréhez hasonló lehetőséggel, funkcióval.

A cég (Twitter) az újdonság bejelentésével egyidejűleg az új API-t és a kapcsolódó dokumentációt is a fejlesztők rendelkezésére bocsátotta, hogy minde app támogassa az új funkciót.

A váltás pontos napja (júliuson belül) egyelőre ismeretlen, de bizonyára idejében értesülünk róla.

Forrás: Twitter

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F