Most éppen a Microsoft foga fáj a BlackBerryre

microsoft-logo-640x360

Az elmúlt két év során gyakorlatilag az összes létező nagy tech céget hírbehozták a BlackBerryvel, pontosabban megvásárlásának szándékával. A DigiTimes legutóbbi riportja azt állítja, hogy a Microsoft a legújabb a sorban, aki ez irányba tekintget éppen. Teszi ezt abban a reményben, hogy a vállalati mobilszféra világába is betegye a lábát.

DigiTimes forrásai szerint a Microsoft felkért bizonyos befektetési cégeket, hogy felmérjék számára, lehetséges-e a BlackBerry megvásárlása, avagy nem.

A Microsoft „szeretné javítani versenyképességét az üzleti mobil megoldások szegmensében éppúgy, mint szabadalmi portfólióját a járművek internetje (=IoV, Internet of Vehicles) területén, a mobil platformok területén és a kommunikációs szektorokban”.

A jelentés arról is beszámol, hogy pár kínai illetőségű okostelefon-gyártó szintén a BlackBerry akvizícióját fontolgatja, hogy a korábbinál markánsabb szinten beléphessenek az EU és az USA piacára. Mint azt azonban már mindannyian tudjuk, annak valószínűsége, hogy egy kínai cég számára megengednek majd egy kanadai céget felvásárolni, igen halovány, kb. a nullával egyenlő.

Ami azonban a Microsoftot illeti, a BlackBerrybe vagy annak felvásárlásába fektetnie, de legalábbis ennek lehetőségeit vizsgálgatnia nagyon is logikus lépésnek látszik. Az persze már teljesen más kérdés, hogy a BlackBerry mennyire lenne partner ehhez.

A cég fordulatot eredményező stratégiája meglehetősen jól működött ezidáig, s John Chen több mint valószínű, hogy inkább maga vinné tovább az ügyeket a Microsoftnak való kiárusítás helyett. Nem az első, s minden bizonnyal nem is az utolsó eset, hogy a BlackBerry megvásárlása szóba kerül, de pont ezért nem kell pánikolni, sőt, ez a nagy érdeklődés is mutatja, hogy jó úton jár a cég.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F