Nem lesz olcsó a Priv

John-Chen-Code-Mobile

Újabb adag fotó került ki a Priv-ről, no meg némi infomáció is, utóbbi egyenesen John Chentől. Az elejtett megjegyzések azt sejtetik, hogy a Priv kezdőára igencsak borsos lesz.

A BlackBerry CEO-ja Walt Mossberg-gel és Ina Fried-del ült le a közelmúltban Kaliforniában, a Code/Mobile konferencián, s számos kérdést érintettek.

Az Priv és az Android kapcsán azt említette Mr. Chen, hogy 2-3 dolgot kell megoldani céges szinten, mindezt platformok közt. Megoldandó az alkalmazások hiánya, s a biztonsági aspektus.

El akartuk vinni a teljes BlackBerry know-how-t Androidra, felismerve, hogy ott szükségünk van az alkalmazásokra is, s a világ ott tart, hogy most ezt a magáévá teszi. Teszem amit kell, hogy előnyt kovácsoljunk abból, amit az iparág adni tud, anélkül, hogy a biztonság és adatvédelem kérdését feladnánk, amiről a BlackBerry közismert..

A Priv kapcsán elmondta még, hogy hardverszinű védelmet építenek minden telefonba, az Android készülékeket is beleértve, plusz szoftveres patchelő mechanizmus avatkozik be támadások esetén, amely védi a felhasználót – mindazonáltal manapság (a Stagefright és hasonlók fényében) a világon senki nem jelentheti ki, hogy 100%-os biztonságban van.

A korábbi nyilatkozatokkal szemben, amikor a BlackBerry biztonságát a bolygó legmagasabb szintű védelmének sejttették vagy állították be, Chen most a BlackBerry rendszert a Samsung Knox-szal “valószínűleg kb. azonos színvonalúnak” mondta, s meglepő módon a BlackPhone-t pedig úgy írta le, mint “az egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható készüléket, amely van olyan jó, mint a BlackBerry, vagy talán jobb”. Ez váratlan kijelentés tőle.

Újból rámutatott, hogy a BlackBerry elkötelezett a BlackBerry 10 OS és a QNX kapcsán, de hogy a következő 1-2 éven belül jönnek-e még ki újabb BlackBerry 10 OS-sel rendelkező készülékkel, ezt “a piac dönti majd el”.

Ezután még megerősítette, hogy a QNX szekere az autós szegmensben igen jól szalad.

Végezetül pedig szembesítették a pletykákkal, rákérdezve, hogy a Priv ára valóban a skála prémium szegmenségen fog-e felbukkanni, s ezt úgy tűnik, meg is erősítette, szó szerint idézve:

High-end price, yeah.

Azaz: “csúcskategóriának megfelelő ár, ja…”

Hogy aztán rögtön élét vegye a dolognak, gyorsan hozzá is tette, mindazonáltal azon vannak, hogy a telefont anyagi szempontból elérhetővé, megvásárolhatóvá tegyék bárki számára, akár részletfizetési lehetőségek, akár más konstrukciók biztosításával.

Nem utolsósorban, itt pedig a legújabb kiszivárgott Priv-képeket láthatjuk:

Priv-Reddit

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F