Nem sietik el, de talán megéri várni – az OS 10.3.3 megjelenési dátuma: 2016. március

Passports-Leap-Generic

Bár a BlackBerry OS 10.3.3-ról köztudott egy ideje, hogy várható, s „valamikor érkezik”, közelebbi időpontot eddig nem tudtunk róla. O.K., ez nem is teljesen igaz, hiszen e sorok írója kifejezetten emlékszik, jóval mielőtt a 10.3.2. kijött, az Inside BlackBerry-n úgy szólt a hír, hogy az az OS szinte csak „átmeneti” lesz, s megalapozza a nagyjából augusztusi 10.3.3. megjelenést.

Hát ez nagyon nem így lett. A 10.3.2 megjelenése önmagában is rengeteget csúszott, amikor pedig végre megjelent, akkor számos probléma volt vele, s a 10.3.3-ról így aztán szépen elhallgattak. Nem hogy augusztusban nem jelent meg, hanem a legújabb információk szerint idén már nem is fog – kivéve talán, ha valami csoda folytán nem jön ki mégis egy BlackBerry OS-t futtató Priv verzió is novemberben.

Ami viszont hivatalos: a BlackBerry CEO John Chen lefektette a terveket, miszerint az OS 10.3.3in nem előbb, mint 2016 márciusában fog megjelenni:

Bár az új készülék lehetőséget fog nyújtani az új és meglevő ügyfelek számára, hogy operációs rendszert válasszanak (mi a fene, ezt most értsük úgy, hogy mégiscsak lesz dual boot???? – a szerk.), a cég elkötelezett marad a BlackBerry 10 operációs rendszerhez, amely az iparágban vezető színvonalú biztonságot és termelékenységet nyújt. Másrészt a cég folytatja a BlackBerry 10 operációs rendszer fejlesztését és javítását, s megerősítést nyert a platform biztonsági és adatvédelmi továbbfejlesztésének szándéka is, a 2016 márciusára tervezett megjelenésűő 10.3.3 verzióval.

Mint tudjuk, létezik már pár 10.3.3 build, amelyek feltűntek a szerver logokban és hasonló helyeken, de ez idő szerint nincs jele bármilyen újabb fejlesztésnek, ami az OS-t érintené, leszámítva a már említet biztonsági és adatvédelmi javításokat.

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F