Nyáron érkezik a BlackBerry Messenger (BBM) iOS-re és Androidra

bbm_ios_android

A BBM, azaz BlackBerry Messenger a létező legjobb mobil üzenő alkalmazás, egyben a BlackBerry használók összetartozásának egyfajta szimbóluma is volt egészen a kezdetektől fogva – ezidáig.

Most azonban, nem kicsit meglepő lépéssel a BlackBerry bejelentette, hogy megszűnik a BBM exkluzivitása, többplatformos alkalmazássá teszik azt.

Így a BBM elérhetővé válik a két nagy konkurrens operációs rendszerre: iOS és Android alá egyaránt.

Az alábbi funkciók mindegyik platformon támogatva lesznek:

    • Azonnali BBM üzenetváltás lehetősége
    • Több személyes csevegés
    • Hangjegyzetek megosztásának lehetősége
    • BlackBerry Groups (csoportok): a BBM felhasználók max. 30 fős csoportokat kialakítva megoszthatják naptárukat (határidőnaplójukat), fotóikat, fájljaikat és egyebeket.

A hírek szerint a BBM chat iOS 6 és e feletti verziókra, valamint Android Ice Cream Sandwich és az feletti verziókra lesz elérhető. A program engedélyezésre vár mind az Apple Store-ban, mind pedig a Google Play piactéren.

A BBM eddig is magasra tette a lécet, és sztenderdet állított az azonnali mobil üzenetküldő alkalmazások közt gyors, megbízható, inspiráló felhasználói élményével, a “kézbesített” és “elolvasott” státuszjelentésekkel, személyre szabható profilokkal, avatarokkal. A multiplatformos változat kibocsátását követően a BBM ügyfelek képesek lesznek nagyban kiszélesíteni kapcsolataikat azon barátaikra, családtagjaikra és kollégáikra, akik más mobil platformot használnak.

A BBM biztonságot és adatvédelmet nyújt annak magas szintű kontrolljával, hogy kit adhatunk hozzá kontaktlistánkhoz, hogyan lépünk velük interakcióba, mivel a meghívások kétutas opt-in eljárással zajlanak, azaz a meghívó + a meghívott fél visszaigazolása egyaránt szükséges a kapcsolat létrejöttéhez. Az iOS és Android felhasználók a kontaktokat PIN, email, SMS, vagy QR-kód alapján adhatják hozzá, platformtól függetlenül. Android felhasználók NFC-képes eszköz segítségével is kapcsolódhatnak majd.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F