Pakisztán aggódik a BES12 miatt

bes12-logo

… Mert ők ehhez is értenek.

Nem, teljesen komoly a hír: a pakisztáni kormány arra szólította fel a mobilszolgáltatókat, hogy fejezzék be a BlackBerry Enterprise Server (BES) használatát november 30-ig bezárólag az egész ország területén.

A kormány a BES-szel kapcsolatban ugyanis bizonyos biztonsági aggályoknak adott hangot. A döntés egy július közepén tartott tanácskozást követően született meg, számos kormányzati részleg részvételével.

Ezt követően a pakisztáni telekommunikációs hatóság (PTA)  figyelmeztetést adott ki:

„A biztonsági ügynökségek komoly aggályai következtében felkérjük a Mobilink, Ufone és Telenor  szolgáltatókat, hogy BES ügyfeleik számára adjanak 90 napos haladékot, hogy legkésőbb 2015 november 30-ig megszüntessék BES kapcsolatukat.”

Míg a cég a BES felfüggesztésére szólít fel, ugyanakkor tisztázásra került az is, hogy egyéb olyan BlackBerry szolgáltatások, mint a BIS és a BBM úgymond, továbbra is működhetnek az országban.

Értesülések szerint jelenleg 4-5000 BES elfizető van Pakisztánban, akik érintettek lehetnek. A nem-kormányzati szektor szervezetei kritizálták a döntést, kijelentve, hogy az sokféle szempontból rosszul érinti a köz érdekét.

Tekintettel arra, hogy a BlackBerry milyen sokat tesz a biztonságért, felettébb érdekes, vagy inkább vicces, hogy pont Pakisztán, pont biztonsági okokból, és pont a BlackBerryt szúrta ki.

De akár fogalmazhatunk úgy is, hogy kissé kilóg a lóláb.

 

Forrás: Dawn

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F