Pletykák szerint nem lesz natív Instagram app BlackBerry 10-re

images

Az All Things D egy forrása szerint nem fog elkészülni az Instagram natív változata a BlackBerry 10 platformra.

Ha készül is ilyen, az valószínűleg Android port lesz, hasonlóan ahhoz, amit a Skype-pal kapcsolatban hallottunk. Mivel az BB10 külön szoftverek nélkül, eleve is remekül áll fotószerkesztés, feldolgozás terén, egyesek szerint nincs is túl sok értelme az utólagos képmanipulációknak rajta.

Az All Things D forrása így fogalmaz:

“Mostanáig nem készült (natív) Instagram alkalmazás”- mondta. “Őszintén szólva nem hiszem, hogy elkészül rá valaha is.”

A Facebook tavaly megvásárolta az Instagramot, de a tény önmagában, hogy a Facebooké az alkalmazás, nem jelenti azt, hogy rendelkeznek minden olyan erőforrással, ami lehetővé tenné, hogy egyszerűen csak készítsenek egy új alkalmazást. Amennyiben a BB10 eladási mutatói a vártnál jobbak lesznek, ez több céget ösztönözhet arra, hogy natív szoftvereket készítsenek rá.

Az All Things D a Blackberryt is megkereste az ügyben, ők pedig ezt tudták mondani:

“Erős partneri kapcsolatunk van és aktívan dolgozunk a BB10 Instagram támogatásán, de ez idő szerint az elérhetőségének dátumáról nem tudunk nyilatkozni konkrétan” (Martyn Mallick BB VP Global Alliances)

A másik, amit nem szabad elfelejteni, hogy a BlackBerry mindig igen jó kapcsolatban állt a Facebookkal, így ha az app egyelőre nem is lesz natív, nem kizárt, hogy végül mégis megérkezik BB10-re. Nem egyértelmű, hogy megléte vagy hiánya mennyire komoly döntési tényező vásárláskor, de ezidáig nem úgy tűnik, hogy Angliában vagy Kanadában konkrétan emiatt túl sokan elálltak volna egy BB10 beszerzésétől.

Forrás

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F