Plusz védelmi réteg BlackBerry 10-re: ProtectMe

protectme-classic-hero

CellNinja, az ismerősen csengő nevű fejlesztő, aki olyan szoftvereket jegyez, mint a Hub2Watch, kiadta legújabb BlackBerry 10-re készült programját, a ProtectMe-t.

Ez egy biztonsági alkalmazás, amely egy plusz védemi réteget valósít meg azon felül, amit a BlackBerry Protect gyárilag nyújtani tud.

A ProtectMe olyan dolgokra képes, mint a készülék lezárása, amennyiben pl. egy hozzá Bluetooth-on csatlakozó másik készülék diszkonnektál, vagy amennyiben a wifi vagy bármelyik másik hálózati kapcsolat megszűnik. A lényeg, hogy ha elveszítenénk a készüléket, és valaki megpróbálja a mobilhálózatot kikapcsolni (pl. hogy BlackBerry Protect ne működhessen), akkor a telefon automatikusan zárolva lesz.

Természetesen már így is sokan használnak jelszavas védelmet készülékükhöz, és a ProtectMe nem helyettesíti azt. Mindazonáltal közbeiktat még egy biztonsági szintet, ahol szintén meg kell adnia az illetőnek egy jelszót, ha fel szeretné oldani a ProtectMe védelmét.

Több esemény is kiválthatja a védelem aktiválását, ezek közül magunk választhatunk. Nincs menekvés a tolvajnak, mert még távolból történő aktiválás is lehetséges egy üzenet segítségével. Az üzenet választásunk szerint lehet email, SMS, vagy akár PIN üzenet is. Amint megérkezik, lezárja a készüléket.

Védelmet kiváltani képes események:

  • Repülő mód bekapcsolása
  • Mobil hálózat kikapcsolása (telefon, SMS, adat)
  • Adatszolgáltatás kikapcsolása (Edge, 3G, 4G)
  • Wifi kikapcsolása
  • Készülék kikapcsolására tett kísérlet
  • Soft reset megkísérlése a készüléken

A ProtectMe headless módban fut, nem szükséges aktív frame-ben hagyni. Az összes BlackBerry 10 okostelefonra elérhető, egységesen 1,99 dollárért.

Paranoidoknak és készüléküket gyakran elhagyó hanyagoknak különösen ajánlott.

További információ/letöltés: BlackBerry World

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F