Szoftverajánló – a zene szerelmeseinek

apps-1000x500

A BlackBerry World kínálata mondhatni, szinte minden igényt kielégít zenei téren. Ma körülnézünk kicsit az alkalmazásboltban, hogy mi mindennel vértezheti fel magát a magadfajta zenerajongó olcsón, vagy akár ingyen!

Az első 3 alkalmazás több platformról ismerős lehet, és ingyenesek. Léteznek Androidra és iOS-re egyaránt, annál nagyobb öröm, hogy már BlackBerry appként is telepíthetjük őket készülékünkre, bár nem mindegyikük natív:

SoundCloud –  ismert és kedvelt zenekereső- és streaming lejátszó program. Számos műfajban kereshetünk és hallgathatunk zenét vele. Nem natív, így nem teljesen optimalizált BlackBerry 10-re, talán ezért kapott átlagban csak 3 csillagot.

1

SoundHound – zenefelismerő program, korlátlan és ingyenes. Elég, ha csak eldúdoljuk neki, amit keresünk, s ez alapján is képes megtalálni a keresett dalt – ebben egyedülálló, s ráadásul mindezt még jó hatásfokkal is teszi. Gyors, és dalszövegek megjelenítésére is képes, méghozzá a dallal szinkronban. Egyesek szerint még a Shazam-nál is jobban működik. Natív BB10 program! Átlag értékelése 4 csillag.

2

Rad.io – nevének megfelelően ez egy online streaming rádióvevő, méghozzá a jobb fajták közül való, s ráadásul ingyenes. Nélkülözhetetlen a rádió szerelmeseinek, főként azoknak, akiknek BlackBerry 10 készüléke nélkülözi az FM vevőt (pl. Z10-tulajdonosok). Hatalmas adatbázis (több mint 10.000 rádióállomás), nagy műfaji választék, kényelmes, szép felület, könnyű kezelhetőség. Natív BB10 program! Átlag értékelése: 4,5 az 5 csillagból!

3

Neutron Music Player – BlackBerryn és Androidon is a legjobbnak számító, igényes, csúcsminőségű 64 bites feldolgozásra alkalmas zenelejátszó, kissé sajátos, tanulandó  kezelőfelülettel, ám rengeteg funkcióval. Dalszövegeket online nem tölt le, de fájlokból (.LRC, metaadatok) képes azokat kezelni! Rengeteg hangformátumot kezel, köztük a veszteségmenteseket is. Streaming audio, UPnP és DLNA képesség, és még megszámlálhatatlan további funkció jellemzi ezt az audiofilek által is javasolt programot. Natív BB10 alkalmazás!

4

Nobex Radio Player – egy másik online rádióvevő több mint 16.000 csatornával, köztük sport, zene, hírek, stb. Mobilhálózaton vagy wifin keresztül egyaránt működik. Hazai csatornákat is találhatunk benne. Még kedvenc dalaink Youtube videóit is megtekinthetjük e natív BlackBerry 10 program segítségével.

5

 

Kellemes nyári zenevadászatot kívánunk!

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F