Rövid hírek a BlackBerry háza tájáról

Prem Watsa Discussion

Elültek a hullámok a BlackBerry konszolidációja körül, de ők nem ülnek a babérjaikon (mivel azok nincsenek is nagyon manapság) – mindazonáltal sorra jönnek a hírek, bejelentések, kijelentések a cég jövőjével, stratégiéjával, kilátásaival kapcsolatban. Ezeket szedtük össze egy csokorba, inkább csak címszavakban:

John Chen megbízott CEO szerint számos különféle erőforrás-tartalékkal rendelkezik a BlackBerry. Ezt annak kapcsán mondta el, hogy bizakodását fejezte ki: van sok pozitívum, amire támaszkodni tud munkája során, és ezt kívánja erősíteni. A poitívumokat pedig mielőbb monetarizálni is kívánja a piac jobb kiszolgálásával és az azon való aktívabb részvétellel.

A kérdésre, hogy esetleg lezárná-e a pénznyelő mobiltelefon üzletágat, azt a választ adta, hogy nem zárja ki, de inkább arra koncentrál, hogy a meglevő üzletek egészségesen növekedőek legyenek.

Prem Watsa is nyilatkozott, a Globe and Mail-nek elmondta, hogy az erős eladósodás állapota nem kedvezett a BlackBerrynek. Lényegében le akarták venni az “Eladó” táblát minél hamarabb, és a hosszú távú finanszírozást megoldani, hogy az érdemi átalakítási munka elkezdődhessen. Célzott arra is, hogy ez azért volt fontos, mivel senki nem akarná olyan gyártó rendszereit vagy telefonját megvenni, amiről tudják, hogy nem fog túlélni.

Prem Watsa egy másik alkalommal a Bloombergnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy számításai szerint azt várja, mintegy másfél éven belül fordulat következik be a BlackBerrynél. Watsa, Chen és a többiek az előrefelé menekülést választották, a „nagygenerál javítást” a cég szétdarabolása és a tőle való megszabadulás helyett.

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F