Sean Penn és El Chapo BBM-en kommunikáltak

ALTERNATIVE CROP OF RLB111.- Mexican drug lord Joaquin "El Chapo" Guzman is escorted by army soldiers to a waiting helicopter, at a federal hangar in Mexico City, Friday, Jan. 8, 2016. The world's most wanted drug lord was recaptured by Mexican marines Friday, six months after he fled through a tunnel from a maximum secuirty prison in a made-for-Hollywood escape that deeply embarrassed the government and strained ties with the United States. (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Joaquin „El Chapo” Guzman mexikói tengerészgyalogosok gyűrűjében 2016. január 8-án. A drogmágnást már másodszor fogták el, 6 hónappal azt követően, hogy hollywoodi filmbe illő kalandos módon megszökött egy maximális biztonsági szintű börtönből egy csatornán keresztül, ami a mexikói kormányt teljesen megdöbbentette. A kormány ezután szorosabbra vonta az együttműködés szálait az Egyesült Államokkal. (Fotó: AP/Rebecca Blackwell)

 

A közelmúltban az Apple FBI-os hercehurcája és a BlackBerry jogkövetéssel s hátsó kapukkal kapcsolatos állásfoglalása okán említettük egy cikkünkben, hogy a világ legkeresettebb drogbárója előszerettel használ(t) BlackBerryt.

Arról is szóltunk, hogy El Chapo letartóztatása kapcsán a BlackBerry elzárkózott attól, hogy kommentálja, volt-e bármi köze a kanadai cégnek az elfogatás sikeréhez.

Ez ügyben tehát továbbra is csak találgatni tudunk, viszont az biztos, hogy újabb részletek kerültek napvilágra a témában.

Mint tudjuk, El Chapo talán hiúságból, talán őszinteségi rohamában vagy más okból egy ponton úgy döntött, kamungautol egyet, s beleegyezett abba, hogy interút ad Sean Penn amerikai színésznek. Erre nem személyes találkozón került sor: Penn elmondta, hogy a kérdéseket El Chapo előre megkapta, s egy videóüzenetben válaszolt rájuk (ami alább látható). Az is kiderült, hogy az interjú részleteinek egyeztetésére (s a kérdések feltevéséhez) Penn és Guzman BlackBerry Messengert használtak.

Az érdeklődők itt találják a teljes interjút:

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F