blackberry-secusmart

A BlackBerry bejelentette, hogy november vége felé kiadja legújabb alkalmazását  SecuSUITE for Enterprise néven.

Az összes főbb OS-re (BlackBerry 10, iOS, Android) megjelenő VOIP alkalmazás biztonságos chat opciót képes biztosítani az üzleti ügyfelek számára, akik titkosított csatonán szeretnének szöveges, ill. hang alapú csevegést folytatni.

A BlackBerry szerint:

A SecuSUITE for Enterprise használatával a céges alkalmazottaknak lehetősége nyílik a világ bármely pontjára irányuló biztonságos kommunikációt folytatni, ha szükséges, csak wifi kapcsolaton keresztül. A felhasználók képesek tetszőleges hosszúságú titkosított üzenet küldésére is. A hangüzenetek és a szöveges üzenetek 128 bites AES titkosítással kerülnek kódolásra az egyéni eszközök szintjén, ami azt jelenti, hogy még ha a másik fél nem érhető is el, az üzenet a fogadó fél okostelefonján titkosítva tárolódik, s csak akkor kapja meg azt az illető, ha már elérhető. A SecuSUITE for Enterprise felhasználóbarát, felhő alapú adminisztrációs felülettel rendelkezik, ami lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy aktiváljanak vagy deaktiváljanak fehasználókat, s a beállításokat szükség szerint módosítsák. A cégek számára nincs szükség járulékos IT infrastruktúra kiépítésére, felállítására ahhoz, hogy az alkalmazást biztonságos kommunikációra használhassák.

A SecuSUITE alkalmazás éves liszensz előfizetésével érhető majd el, de az ár egyelőre még nem ismeretes. A BlackBerry egyúttal azt is bejelentette, hogy a SecuSUITE for BlackBerry 10 neve mostantól SecuSUITE for Government lesz (tehát ezt szánják kormányzati verziónak, ezzel is sugallva, hogy azért még mindig a BlackBerryt javasolják leginkább a legkényesebb környezetekbe, nem pedig az egyéb platformokat futtató készülékeket)

Forrás: BlackBerry