Súlyos hiba a BlackBerry OS 10.3.2.2876 Android futtatókörnyezetében

18mgs44aqhes7jpg

Akik megkapták BlackBerry 10 készülékükre az OS 10.3.2.2876-ot (10.3.2.2836-os szoftververzió), és használnak Android programokat akár az Amazon App Store-ból , akár más forrásból/módon letöltve, furcsa és kellemetlen problémával szembesülhetnek.

A 10.3.2.2876 Android runtime egyébként nagyon szép simán működik a tapasztalatok szerint, de van egy furcsa és súlyos hibája. A hiba lényege, hogy a korábban telepített Android szoftvereket nem lehet uninstallálni. A letelepítés/törlés látszólag megtörténik, a törölni kívánt Android program ikonja eltűnik, de alaposabban körülnézve készülékünkön egyértelműen láthatjuk, hogy az adott program nem törlődött, továbbra is foglalja a helyet a tárolón, mi több, akár továbbra is futhat a háttérben, alattomosan merítve készülékünket.

A megoldás

A hibáról természetesen a BlackBerrynél is tudnak egy ideje, sőt, elvileg készen áll a hibajavítás, amely orvosolja a fenti súlyos problémát, és már letölthető a BlackBerry World-ből. (Mobil készülékről ezt a linket megnyitva:
https://appworld.blackberry.com/webstore/content/39879918)

Azért írjuk, hogy elvileg, mert a gyakorlatban sok felhasználó arról számolt be, hogy a patch letöltésekor „hálózati hibát” jelez a BlackBerry World. Lapzártakor e sorok írója is ezzel szembesült, tehát a végső megoldás a gyakorlatban még várat magára, ugyanakkor a link bármelyik percben megjavulhat.

Ideiglenes megoldás

Türelmetlenebbek számára ideiglenes megoldás lehet egy korábbi Android runtime (például a .2813-é) visszatétele a készülékre valamelyik sideload megoldás, pl. Sachesi segítségével. (Az Auto Update-et a szoftverfrissítéseknék ez esetben kapcsoljuk ki.)

Sikerült telepítened a patch-et a BlackBerry Worldből? Jelezd a kommentekben tapasztalataidat!

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F