Szolgálati közlemény a blogunkról

how-to-stay-safe-on-ecommerce-sites-e5e7ae36a9

Ha BlackBerry, akkor biztonság, ezt mindenki tudja, de most magával a bloggal kapcsolatban ejtenénk pár szót, hiszen egy BlackBerry készülékekkel kapcsolatos internetes oldal maga is legyen biztonságos, ez a minimum, nem? :)

Egy, a közelmúltban végrehajtott biztonsági honlap audit közben kiderült, hogy oldalunk legnagyobb részt kellőképpen biztonságos (nem, ez nem dicsekvés, sem felhívás keringőre hackereknek, hiszen minden feltörhető). Mindazonáltal szükség volt némi finomhangolásra és változtatásra, pár gyenge pont napvilágra került.

Ez pedig nem más, mint hogy néhány regisztrált felhasználónk túlságosan könnyű, illetve könnyen kitalálható jelszóval rendelkezett. Ezeket a hibákat korrigáltuk, és az érintettek egy ideiglenes jelszót kaptak (amit mi sem tudunk, mivel random karakterekből áll).

6E051q4KQP-1200x1200

Tehát, amennyiben Szederblog-felhasználóként azt tapasztalod, hogy nem tudsz belépni a blogra korábbi jelszavaddal, akkor Te is érintett vagy. Semm pánik! Nincs más tennivalód, mint egy új jelszó kérése a webes felületen keresztül az emailcímedre.

Némi útmutató a jelszavakkal kapcsolatban:

Kerüljük a túl rövid, az ismétlődő karakterekből álló, vagy egyéb okból könnyen kitalálható jelszavakat, mint a ‘qwerty’, a ‘jelszo’, ‘12345’, és semmi szín alatt ne legyen ugyanaz vagy hasonló, mint ami a felhasználói nevünk. A legjobb, ha random karaktersort alkalmazunk, vegyesen kis- és nagybetűkkel, számokkal és egyéb karakterekkel.

További kellemes időtöltést kívánuk blogunkon!

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F