Technikai részletek a Hamburg kódnevű BlackBerryről

BlackBerry-Hamburg-concept-render

Egy ideje már köztudott a BlackBerry-fanok berkeiben, hogy bizonyosan érkezik (ősszel?) két új Android-meghajtású, középkategóriás BlackBerry készülék. Dylan Habkirk itt még arról beszélt, hogy az egyik nem annyira biztos, mint a másik, s ezzel pont a Hamburgra célzott, ám azóta megerősítést nyert, hogy ez a telefon is éppúgy valós, mint a másik, Rome fantázianevű fizikai billentyűzetes példány.

GFXBench adatbázisa szerint a Hamburg típusjelzése STH100-x lesz, ahol az x valószínűleg a szokásos módon régiónkénti eltérést jelöl majd, némi hardveres különbségekkel.

A készülék a GFXBench információi szerint 5,2 collos full HD (1920 x 1080 pixeles) kijelzőt kap majd, belül egy Snapdragon 615 chipset dolgozik, amely egy nyolcmagos, 1,5 GHz-es CPU-t és egy Adreno 405-ös grafikus processzort tartalmaz. Fotók készítésére egy 12 megapixeles hátlapi, valamint egy, a leírás szerint 7(?) megapixeles előlapi kamera fog rendelkezésre állni. (Utóbbi valószínűleg elírás, és inkább 8 megapixel akar lenni, amit megerősít a feltüntetett 3264 x 2448 felbontás is.)

Ami a további, fontosabb paramétereket illeti, 3 GB RAM-ra számíthatunk, ami jónak mondható egy Android készüléknél, és még csak nem is annyira középkategóriás jellemző (a középkategóriás droidokban inkább 2 GB RAM a megszokott még mindig). A szóbeszéd szerint 16 GB-nyi belső tárolóhellyel gazdálkodhatunk majd a Hamburgon, ugyanakkor a GFXBench adatlapja 10 GB-ról szól. MicroSD kártyás bővíthetőségről nem tesz említést a leírás, azonban mivel még olyan új szériás BlackBerryt nem láttunk, amiből ez kimaradt volna, joggal feltételezhetjük, hogy ezúttal is lesz kártyaolvasó.

Egy gyors pillantást vetve a beépített érzékelőkre és funkcióikra láthatjuk, hogy magasságmérőt, barométert, hőmérőt és pulzusmérőt leszámítva mindenféle egyéb érzékelő beépítésre kerül a középkategóriás Hamburgba.

Rádiók tekintetében a szokásos wifi és bluetooth mellett NFC is fellelhető, és természetesen a GPS vevőt sem spórolták ki a készülékből.

A teljes érintős Hamburg Android 6.0.1 OS-sel fog érkezni.

A fenti GFXBench linken felül a ‘graphics’ fülre érdemes lehet néha ránézni, mivel várhatók tesztek az akku üzemidő tekintetében is.

Megjegyzés: a cikkhez tartozó fenti kép továbbra is csak illusztráció, számítógépes render – A BlackBerry mondhatni következetesen és már-már tradicionálisan lusta e téren, és nem tesz közzé valódi készülékfotókat, a prototípusokról pedig jelenleg is csak némi rossz minőségű, kiszivárgott kép lelhető fel.

 

 

 

Comments

Hozzászólás

Válasz erre

F